Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Az olasz tóvidék kincsei

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban Útazonosító: 234898
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás
1. nap: Budapest-Verona
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Délután városnézés az Adige folyó kanyarulatánál, a Garda-tó közelében fekvő, ősi városfalakkal védett Veronában, mely egyike a legszebb és legrégebbi olasz városoknak. Városnézésünk során megcsodáljuk Verona egyik legszebb terét a 'Piazza Bra'-t, melynek nagy részét a város legismertebb nevezetessége, az Aréna foglalja el. Ez az ókori amfiteátrum a harmadik legnagyobb ilyen jellegű épület Olaszországban. Látogatásunkból nem maradhat ki a 'Piazza delle Erbe' és a 'Piazza dei Signori' tere sem, de természetesen Júlia házát is látni fogjuk, mely napjainkra zarándokhellyé vált a turisták és a szerelmesek körében. Szálláshely elfoglalása a Garda-tó környékén az esti órákban.
 
2. nap: Sirmione-Brescia-Iseo-tó
Reggeli a szállodában, majd utunkat a Garda-tó irányába folytatjuk, ahol rövid látogatást teszünk a tó déli csücskében fekvő Sirmione meseszép központjában. Az óváros bejáratát őrző XIII. századi Scaligeri kastély hídján átsétálva érkezünk meg a lilaakácok által borított középkori házak, keskeny kisutcák, csábító üzletek világába. Városnézés, majd mai napunk következő állomása már Lombardia tartományában, Brescia városa lesz. Gyalogos városnézés a belvárosban, ahol számos gótikus, reneszánsz és barokk templom, valamint csodálatos reneszánsz terek fogadják a látogatókat. Látogatásunk alkalmával megnézzük a 'Piazza della Loggia' terén a város jelképét a 'Torre dell’Orologio'-t (Óratorony), a Capitolium templomot, de nem maradhat ki a „Rotonda” vagyis a Dóm és a Corso Zanardelli sem. Belvárosi sétánkat követően utazás a Garda és a Comói tó között fekvő keskeny Iseo-tó partjához. Tóparti séta, majd utazás a Milanó közeli szállásra. 
 
3. nap: Milánó-Arona-Lago Maggiore és a Borromei-szigetek
Városnézés Lombardia fővárosában, Milánóban. Lehetőség Leonardo da Vinci világhírű freskójának, az 'Utolsó Vacsorá'nak a megtekintésére. (Az Utolsó vacsora megtekintése: 15.000,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő! A freskó megtekintése indulás előtt 1-2 hónappal válik garantálttá!) Délután kirándulás Olaszország második legnagyobb tavához, a hófödte csúcsokkal körülölelt festői Maggiore-tóhoz. Először is látogatást teszünk Arona közelében, ahol megtekintjük Borromeo Szent Károlyt ábrázoló, 1624-ben felállított 23 m magas réz-óriásszobrot, mely a New York-ii Szabadságszobor megépítéséig a legnagyobb belülről bejárható szobor volt. A Lago Maggiore festői partjához érkezve Stresa elegáns üdülővárosában hajóra szállunk, hogy a tó ékköveit a természet által létrehozott Borromei szigeteket bebarangoljuk. (Hajójegy: 20 EUR/fő) Elsőnek a tó legnagyobb szigetét az Isola Madre-t ismerhetjük meg, majd Isola Bella szigetére látogatunk. A 320 méter hosszú, 180 méter széles kis szigetet szinte teljes egészében elfoglalja a Palazzo Borromeo épülete, ahol kastélylátogatásunk után a XVII. századi olasz kertépítészet remekművében gyönyörködhetünk. A különlegesen szép teraszos park megtekintése után, áthajózunk az Isola dei Pescatori-ra. Rövid szabadidő az ősi kis halászfaluban, majd visszautazás Stresaba. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.
 
4. nap: Como-Tremezzo-Menaggio-Lugano
Utazás Észak-Olaszország ékszerdobozához, az Y alakú Comói-tóhoz. Látogatás az Alpok lábánál fekvő festői Como városában, melyet még a római korban alapítottak, jellegzetes emlékeit, mint a négyszögletes városfal a mai napig is magán viseli. A tó legnagyobb városában híres kőfaragók munkáit láthatjuk az óvárosban is, ahol kávézók, éttermek, hangulatos kis utcák és a Dóm különleges épülete fogadja a látogatókat. A szűk utcácskákban sétálva gyönyörködhetünk a város csodás műemlékeiben és a számtalan elegáns, színes kis üzlet kirakatában, melyek a régió jellegzetes selyem termékeivel csábítják a vásárlókat. Városnézésünk után hajókirándulás a romantikus szépségű hegyekkel körülölelt tavon. (Hajójegy 25 EUR/fő) Megtekintjük a Villa Carlotta épületét, majd látogatás a vidék egyik legszebb kisvárosában. Séta Menaggio fantasztikus tóparti promenádján, majd továbbutazás Svájc egyik legszebb városába, a teraszos fekvéséről, gyönyörű parkjairól ismert festői Lugano-ba. A városban pazar díszítésű árkádos épületek, szökőkutak, pálmafák és elegáns üzletek várják az idelátogatókat. Séta a mediterrán hangulatú óvárosban, majd a kora esti órákban visszautazás a szállodába.
 
5. nap: Certosa di Pavia-Budapest
Reggeli után Lombardia tartomány egyik ékkövét tekintjük meg. A lombard reneszánsz stílusban épült Certosa di Pavia épületegyütteséhez látogatunk, melynek monumentális temploma méretét tekintve az egyik legnagyobb Olaszországban. Európa egyik legszebb kolostorának megtekintése után hazautazás. Rövid pihenőkkel a késő esti órákban érkezünk Budapestre.
 
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia Olaszország
 
 
.Utazás: autóbusszal              Szállás: *** szálloda              Ellátás: reggeli

Félpanzió: 42.000,-Ft/fő  Egyágyas felár: 53.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.650,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750,-Ft/fő
 
Milánó-Az Utolsó vacsora megtekintése: 15.000,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen várható belépőkről, egyéb költségekről:
Milánó / metrójegy 2 EUR
Milánó / Dóm 5 EUR
Borromeo Szent  Károly szobor - kilátóterasz  3 EUR
Lago Maggiore / hajójegy 20 EUR
Isola Bella / Kastély 20 EUR
Comói-tó / hajójegy 25 EUR
Villa Carlotta  9 EUR
Certosa di Pavia 2 EUR
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó  05:00  Indulás  05:30 TÉRKÉP
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-27 - 2024-08-31 4 éj 2 ágyas szoba Reggeli 159.900 Ft Ft/fő,
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok