Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Brit oroszlán és London - végig autóbusszal

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 227732
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás

Leírás

Vadonatúj, 4 változatban foglaható körutazásunkat az angolszász kultúra szerelmeseinek állítottuk össze. Programunkban a híres egyetemi városok mellett ellátogatunk - több év kihagyása után ismét - Londonba is!


Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy igény szerint Budapest – Köln és Charlorei – Budapest vagy Budapest – Köln és Luton – Budapest, vagy Budapest – Luton és Charlorei – Budapest útvonalon repülővel a választott program alapján. A kontinens és Brit sziget között menetrend szerinti komppal és a Csalagúton vonattal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, a kompon emeletes 4 ágyas, külső kabinokban

Ellátás: félpanzió

1. nap: Budapest – Mannheim környéke
Elutazás Budapestről a reggeli órákban Bécs – Linz – Passau – Regensburg útvonalon, rövid pihenőkkel. Szállás Mannheim környékén.

2. nap: Köln – Rotterdam / Zeebruge
A repülős utasok a délelőtti órákban elrepülnek Köln-be. Találkozás az autóbuszos vendégekkel a déli órákban. Továbbutazás Rotterdam / Zeebruge felé. Este behajózás. Szállás a hajón kabinokban.

3. nap: Kingston upon Hull – York – Durham – Carlisle
Kikötés Kingston upon Hull-ban. Továbbutazás YORK-ba, ahol különböző korok építészete fellelhető. A kellemes városképet a York Minster fenséges tömbje uralja, amely nem csak az ország, hanem sokak szerint Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Annak ellenére, hogy különböző építészeti stílusokat fedezhetünk fel, összhatásában mégis egységesnek tűnik. Továbbutazás DURHAM-ba, az egyetemi városba. A fenséges román kori katedrális, a normann építészet legszebben fennmaradt alkotása. Szállás Carlisle környékén.

4. nap: Lake District – Yorkshire Nemzeti Park
Utazás és hajózás a LAKE DISTRICT (TÓVIDÉK) vidékén, mely Nagy-Britannia legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja. 50 kisebb-nagyobb tó alkotja és Anglia legmagasabb hegycsúcsai találhatók itt. Továbbutazás a YORKSHIRE DALES NEMZETI PARK-on keresztül, mely három nagyobb és több kisebb völgy összessége. A látképet a megművelt szántók uralják. A völgyeket a jégkorszak gleccserei vájták ki, de az elmúlt évszázadok folyamán az ember jelenléte formálta át a tájat. Szállás.

5. nap: Coventry – Stratford upon Avon – Oxford
COVENTRY a XIX. század végén a kerékpár-, majd az autógyártás központja lett. Itt készült az első angol kerékpár és az első autó. A hadiipar központjaként a német bombatámadások első számú célpontja volt a II. világháborúban. 1940-ben középkori katedrálist is találat érte, szinte teljesen elpusztította. A háború után itt épült fel az ország első modern katedrálisa. A város egyik leghíresebb és legtiszteltebb asszony Lady Godiva, akinek hőstettét a helyszínen megismerhetjük. STRATFORD UPON AVON Shakespeare szülőhelye. A város kihagyhatatlan nevezetességei az író és feleségének szülőháza, valamint a Shakespeare Emlékszínház épülete. Szállás Oxford környékén.

6. nap: Oxford – Blenheim
OXFORD sok útleírásban a merengő toronysisakok városaként is olvasható az egyetemváros megjelölés mellett. A szász alapítású település fő látványossága a huszonkét kollégiuma, melyet séta során fedezünk fel a hangulatos ódon és fenséges épületek és templomok ölelésében. Kirándulás a BLENHEIM Kastélyhoz. 1874-ben itt született Sir Winston Churchill. A kastély az angliai barokk építészet egyik remekműve. Az ország legnagyobb magánháza 2,8 hektáron terül el, ha a belső udvarait is beleszámítjuk. Magát a főúri lakot 1.000 hektáros park öleli körbe. Szállás Oxford környékén.

7. nap: Stonehenge – Salisbury
Reggeli után STONEHENGE felé vesszük az irányt. A világhírű, kör alaprajzú megalit építmény turisták sokaságát csalogatja. Ezeket a hatalmas kőtömböket kb. 4000 évvel ezelőtt állíthatták fel egy 100 m átmérőjű, árokkal határolt kör közepén. A kőtömbök közül a legtekintélyesebb súlya megközelíti a 30 tonnát. Egykor a druidák kultikus szertartási helyszíne volt. SALISBURY fő látványossága a katedrális, melynek templomtornya a legmagasabb Nagy-Britanniában. A XIII. században épült templomnak annyi ablaka van, ahány nap az évben, annyi oszlopa, ahány az órák száma, s annyi kapuja, ahány a hónapban van egy évben. Szállás Oxford környékén.

8. nap: Cambridge – Ely – Luton – (Budapest)
Utazás Anglia híres egyetemi városába CAMBRIDGE-be. A világ legnagyobb gondolkodói, művészei, építészei tanultak itt. A XIII. században jött létre az ősi egyetem, miután néhány oxfordi tudós összeveszett a városi hatóságokkal. Rövidesen újabb college-ok alakultak a helyi nemesség és az egymást követő uralkodók támogatásával. Az egyetemváros nagyszerűsége bejárhatóságában rejlik. A legérdekesebb kollégiumok megtekintése. ELY legfontosabb látnivalója a katedrális, amelyet a VII. században alapítottak, majd később Benedek-rendi szerzetesek kolostora lett. A székesegyháznak szokatlan fekvése, illetve páratlan felülvilágító kupolája kölcsönzi nagyszerűségét. Repülős utasainknak transzfer a repülőtérre és hazautazás este menetrendszerinti járattal. A buszos utasoknak szállás Luton környékén.

9. nap: (Budapest) – Luton – Windsor - Hampton Court Palace
A Budapestről érkező utasok csatlakozása a repülőtéren, majd irány WINDSOR! Anglia leghíresebb kastélya, melynek ősét Hódító Vilmos építtette. Ez a kastély éppúgy, mint a londoni Budkingham-palota és a skóciai Balmoral a királyi család lakóhelye. A Szt. György kápolna sok király és herceg nyughelye (pl. VI. Henrik, VIII. Henrik, I. Károly stb.). Az udvari lakosztályokban Canaletto, Rubens, Van Dyck képekkel, drága porcelánokkal és gobleinekkel díszített szobákban szállásolják el a királyi vendégeket! (Ezek megtekintése a királynő tartózkodásának függvényében lehetséges csak!) A látogatás után továbbutazás HAMPTON COURT PALACE-hoz, ahol VIII. Henrik egymást követő feleségeivel élt. Később itt raboskodott rövid ideig I. Károly. II. György halála után már nem lakott itt több uralkodó. Viktória királynő nyitotta meg a palota egy részét a közönség számára. A királyi lakot a Tudor-stílus és Versailles angol változataként szokták említeni. Szállás London külvárosában.

10. nap: London
Egész napos városnézés LONDON-ban. A helyiek szerint a város megismeréséhez egy emberöltő sem lenne elég! Azért mi a legismertebb látnivalókat felkeressük programunk során! Tower, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. Jelenleg itt őrzik a brit koronaékszereket. A Tower Bridge képeslapokról jól ismert jelkép. A számos gyönyörű londoni templom és katedrális közül a történelmi szempontból legfontosabb Westminster Apátságot keressük fel. A Szt. Pál Székesegyház konzervatív alaprajza ellenére a tervező (Wren) klasszicista felfogása itatja át az épület belsejét. Természetesen nem marad ki a Buckingham Palota sem (kívülről). Ellátogatunk a Piccadilly Circus-re, a város szívébe, ami a világ leghíresebb találkozóhelye. Séta az Oxford Streeten. Szállás London külvárosában.

11. nap: London
A városnézés folyatatásaként ma a város új jelképével kezdünk! Az alakja után „Üvegszilánk” (The Shard) névre keresztelt felhőkarcolóból LONDON különleges látványa tárul elénk. A Hyde Park 158 hektáros területével kezdetben a Westminster-apátság területe volt. VIII. Henrik királyi parkká tette, I. Erzsébet uralkodása alatt vadászatra használták, I. Károly ideje alatt lóversenyeket rendeztek itt. A park különleges légkörét nemcsak a nagysága, természeti adottságai adják, hanem a politikai életben betöltött szerepe is fontos! Látogatás a világ egyik legrégebbi múzeumában, a British Múzeumban. Kincsei a római, görög, egyiptomi, keleti és ázsiai kultúrákból származnak. Szállás London külvárosában.

12. nap: Canterbury – Csalagút
Reggeli után búcsú az angol fővárostól. Rövid kitérő CANTERBURY-be. A patinás város katedrálisa az anglikán egyház központja és a középkor óta zarándokhely. Délután a „Csalagúton” keresztül térünk vissza a kontinensre. Irány Charleroi repülőtere, ahol a repülést választó utasok hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbfolytatják az utat szálláshelyük felé. Szállás.

13. nap: Budapest
Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökség:
- A durhami székesegyház és vár
- Lake District
- Stonehenge
- Blenheim kastély
- London: Tower és Westminter-palota


 

     „Brit oroszlán & London”     

végig autóbusszal

június 30 – július 12.

      „Brit oroszlán & London”    

      oda - vissza repülővel     
július 1-11.

       „csak Brit oroszlán”       

oda-vissza repülővel

július 1-7.

„csak London”

      oda-vissza repülővel      

július 8-11.

Részvételi díj:

399.900,-

492.000,-

365.000,-

279.000,-

Repülőtéri illeték:*

-

59.000,-

59.000,-

59.000,-

Egyágyas felár:

179.000,-

173.000,-

98.000,-

85.000,-

4 ágyas belső kabin felára 2 fő esetén:

9.800,-/fő

9.800,-/fő

9.800,-/fő

-

2 ágyas belső kabin felára 1 fő esetén:

19.500,-/fő

19.500,-/fő

19.500,-/fő

-

*Az indulásig változhat!

A részvételi díj a fülhallgató, valamint a belépőjegyek árát (kb. 310,- GBP) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 10,- GBP
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

 

2019. június 30 – július 12. („Brit oroszlán & London” végig autóbusszal)

2019. július 1 – 11. („Brit oroszlán & London” oda-vissza repülővel)

2019. július 1 – 7. („csak Brit oroszlán” oda-vissza repülővel)

2019. július 8 – 11. („csak London” oda-vissza repülővel)

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal, komppal és vonattal vagy igény szerint
- Bp. – Köln és Charleroi – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal vagy
- Bp. – Köln és Luton – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- Bp. – Luton és Charleroi – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, a kompon emeletes 4 ágyas, külső kabinokban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 310,- GBP / fő
- 4 ágyas belső kabin felára 2 főnek: 9.800,- Ft / fő
- 2 ágyas belső kabin felára 1 főnek: 19.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- minimális utaslétszám hiányában 30 – 34 fő esetén:
29.500,- Ft / fő felárat autóbuszos utazás esetén
35.000,- Ft / fő felárat oda-vissza repülés esetén (július 1-11.)
25.000,- Ft / fő felárat oda-vissza repülés esetén (július 1-7.)
21.000,- Ft / fő felárat oda-vissza repülés esetén (július 8-11.)
- szervízdíjat / borravalót: 10,- GBP / fő
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A változtatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok