Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írország gazdagon

Írország, Körutazás Írországban, Körutazás Írországban Útazonosító: 223927
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

1.nap :  Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Dublinba. Transzfer a szállodába.

2.nap: Boyne völgye-Belfast
Észak felé indulunk, hogy felfedezzük Észak-Írország szépségeit. Előtte azonban még megállunk Monasterboice-nál, mely az ország egyik leghíresebb vallási helye. Itt található Írország két legszebb kőkeresztje, melyeket homokkőből készítettek még a IX.században. Érkezés Belfastba, mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül. Európa legbiztonságosabbnak és legbarátságosabbnak nevezett fővárosában turisták új generációja tapasztalja meg a dinamikus fejlődést, ahol az embereknek még mindig van ideje beszélgetésbe elegyedni a látogatókkal. Buszos-gyalogos városnézés, majd látogatás a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív,fantasztikus kiállitáson a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig. Ezután a szálláshely elfoglalása.

3.nap: Carrickfergus-Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Londonderry
Carrickfergus, normann váránál fotószünet, majd továbbutazunk a világ egyik legszebb tengerparti útján a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén. A bátrabbak átkelhetnek a lazachalászok által kötélből készített függőhídon a Carrick-a-Rede szigetre. Érkezés a világörökség részét képező Giant`s Causeway-hez. Megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. Whisky kóstolás Bushmills-ben, Írország legrégebbi, működő párlójában. Szállás Derryben.

4.nap: Londonderry-Glenveagh Nemzeti Park-Sligo
Derry volt Írországban az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd utazás a Derryveagh hegység övezte nemzeti parkba, melynek természeti szépsége lenyűgöző. A parkban található Glenveagh kastélyt és egzotikus kertjét John George Adair építette a XIX.században. Szállás Sligoban.

5.nap: Sligo-Westport-Kylemore Apátság-Galway
Sligo megye W:B Yeats országaként is ismert, hiszen a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette itt papírra. Érkezés az elbűvölő tengerparti városkába Westportba, melyet az írek csak a nyugat Velencéjének emlegetik. Ezután a Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével, majd utazás Galwayba. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban, majd a szállás elfoglalása.

6.nap:  Galway-Moher sziklája-Bunratty
Déli irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel, ahol bepillantást nyerhetnek a XIX.századi viktoriánus Írország minden napi életébe. Szállás Kerry környékén.

7.nap : Kerry gyűrű
Az Iveragh félsziget partjait a Golf áramlat mossa. Különleges klímájának köszönhetően a pálmafák és bambuszok is otthon érzik itt magukat. Megálló a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére.

8.nap: Rock of Cashel-Kilkenny
Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. A délutáni órákban felfedezzük Kilkenny-t, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű Vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót.

9.nap:Glendalough-Powerscourt kert-Dublin
Reggeli után utazás  Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Látogatás Glendalough-ban, a Szt.Kevin által  alapított kolostorban, majd a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhetünk. Szállás Dublinban.

10.nap: Dublin
Buszos-gyalogos városnézés az ír fővárosban. Elegáns György korabeli terek melyek építészetükről híresek. Itt láthatók a színes, boltíves ajtók. Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX.századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított katedrális esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. Ismerkedés a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

11.nap:Dublin-Budapest
Délelőtt szabadidő Dublinban majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerint.

Utazás: repülővel Szállás:***/**** szállodában Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 329.900,- Ft/fő Félpanzió: 45.000,-Ft (min.15 fő esetén) Egyágyas felár: 80.000,- Ft/fő
Reptéri illeték: kb. 35.000,- Ft/fő Biztosítás: 6.050,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Belépők (tájékoztató jellegű árak):

Glendalough 3,00 EUR
Glenveagh Castle  7.00 EUR
Powerscourt 8.50 EUR
Cashel sziklái 6,00 EUR
Kilkenny Castle 6.00 EUR
Muckross 6,50 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Clonmacnoise 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 13.00 EUR
Titanic Múzeum Belfast 13.50 GBP
Giant’s Causeway  6.00 GBP
Bushmills Distillery 5.50 GBP
 
Szállás: 10 éjszaka ***/****-os szállodák, zuhanyzós/wc-s szobákban.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok