Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skót körutazás látogatással Skye szigetén

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában Útazonosító: 201862
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Leírás

csoportos körutazás

 

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus szigetvilág mind felfedezésre csábít! 7 napos kényelmes körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk!


Dátum 2020. április 28 – május 4.
Időtartam
7 nap/6 éj
Utazás
Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő
Kb. 3,5 óra
Elhelyezés
3 csillagos szállodákban
Ellátás
Reggeli
Idegenvezetés
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám
20 fő

 

 Skót körutazás látogatással Skye szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Glasgow
Elutazás Budapestről a reggeli órákban frankfurti átszállással Glasgowba, ahol első napunkat töltjük. Gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

2. nap: Stirling, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William

Reggel Stirling ősi városába utazunk, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél, majd utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort William-ben (2 éj).

3. nap: Skye szigete
Egész napos kirándulás Skye szigetére (a vadregényes sziget eléréséhez sok buszozás szükséges, érdemes előre felkészülni rá). A Belső-Hebridák legnagyobb szigetének fő vonzereje a fantasztikus táj: zöldellő mocsarak, hegyvonulatok, izgalmas sziklaalakzatok, tavak, vízesések és vad, sziklás tengerpartok egyvelegén át visz buszunk. Séta Portree-ben a sziget fővárosában és látogatás a Dunvegan kastélyban, a MacLeod klán ősi székhelyén.

4. nap: Loch Ness, Blair kastély, Pitlochry

Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel, végül sétálunk egyet Pitlochry hangulatos városkájában. Szállás Pitlochry-ban (1 éj).

5. nap: St. Andrews
Pitlochry-t elhagyva a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a nyüzsgő Edinburgh-be. Szállás Edinburgh-ban (2 éj).

6. nap: Melrose apátság, Rosslyn kápolna, whiskey lepárló
Délelőtt Edinburgh környékén teszünk kirándulást, ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd egy whiskey lepárló üzembe, ahol kóstolásra is nyílik. Következő megállónk a lenyűgöző díszítésű Rosslyn kápolna lesz. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Este szabadprogram Edinburgh-ban.

7. nap: Edinburgh
Az utolsó napon gyalogosan felfedezzük Edinburgh-t: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Rövid szabadidő után délután transzfer Edinburgh repülőterére, elutazás frankfurti átszállással, érkezés Budapestre az éjjeli órákban.

 
A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 6 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 39 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 90 GBP/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 10 GBP/fő), utasbiztosítás, fakultatív félpanzió.

félpanzió (3 fogásos vacsorák): 65 000 Ft/fő

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok