Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

A karintiai tavaktól a Grossglocknerig 2023

Ausztria, Karintia, Maria Wörth Útazonosító: 168454
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Ausztria-Németország-Svájc, Hegyek-völgyek között, Kelet-európai program, Szomszédolás, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest –Győr – Szombathely – Klagenfurt – Maria Wörth (600 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapesten, Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban és „körbeutazzuk a nagyvilágot”, amikor megnézzük a Minimundust, Európa hírneves építményeit 1:25-szörös méretarányban. A Wörthi-tó déli partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környező hegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra. Szállásunk 3 éjszakán át a Millstatti-tó környékén lesz.

2. nap: Malta-völgy vízzáró gátja, Gmünd Porsche múzeuma, Gerlizen-csúcs felvonóval és az Ossiacher See hajóval (220 km)

Reggeli után Ausztria egyik legszebb alpesi zuhatagába, a „zuhanó vízesések völgyébe”, a Malta-folyó völgyébe vezet utunk. A kétezer méter körüli magasságban lévő völgyzáró gáttal elválasztott tóval, élménykiállítással és egy rövid 4D mozifilmmel ismerkedünk. Útközben két vízesést is megcsodálunk közelről, séta keretében élvezzük a természet nyújtotta szép látnivalókat. Tovább utazva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Lodron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját stb.) Utunkat Karintia harmadik legnagyobb tavánál folytatjuk, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthi-tótól. Fakultatív ajánlatunk: a tó partjáról indulva Gerlitzen téli sírégióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (Felvonójegy!) Aki nem vesz részt a fakultatív programon, a tóparton lesz lehetősége sétálni, beülni egy kávéra. Visszatérünk a tópartra, majd buszunkat hajóra cseréljük és a festői Ossiach tavon hajózunk a gyönyörű „Gerlitzeni-Alpok árnyékában”. (aki nem hajózik, busszal érkezik a kikötőbe). Ossiach, a tó déli partjának egyetlen településének egykori bencés apátsága ma szívesen felkeresett templom, melyhez a Karl May készítette ablakok is hozzájárulnak. Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: A Grossglockner, Heiligenblut és a Ferenc József magaslat
(220 km)

Ezen a reggelen a híres Grossglockner útra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Útközben festői völgyek, vízesések kísérik utunkat, megismerkedünk többek között az Alpok élővilágával: a változatos alpesi virágokkal, geológiájával egy interaktív, különleges kiállítás keretében. Európa egyik leglátványosabb alpesi útján fotószüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben a Grossglockner felejthetetlen látványt nyújt. Ismerkedünk a mormotákkal, akár még meg is etethetjük, simogathatjuk őket. Jó idő esetén, a magaslaton bekukkantunk a megfigyelőállomásra. Fakultatív ajánlatunk: Gleccservonattal akár le is ereszkedhetünk a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe (vonatjegy!). Hazafelé tartva kellemes séta keretében közelről is megismerkedünk a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel. Utunk következő állomása Heiligenblut, ahova megérkezve ismerkedünk a 3000 m magas hegységek karéjában fekvő városkával, a városka ékességével, a Szent Vince templommal (templomban egy üvegcsében őrzik Krisztus vérét – innen a városka neve) és a kertben meghúzódó a hegymászók temetőjével. Szép idő esetén pompás rálátás nyílik a  Dolomitokra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Villacher Alpesnstrasse – Hochosterwitz kastélya – Szombathely – Győr – Budapest – Szeged (620 km)

Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján ellátogatunk a csodálatos villachi alpesi útra, melynek szebb kilátást mutató pontján megállunk gyönyörködni. Villach „házi hegyére”, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal. A hegytető közelségébe érkezve búcsúzunk a magas hegyektől egy kellemes alpesi pihenőhelyen, egy igazi osztrák hütténél. Időjárás függvényében, ha a Villacher Aplenstrasse nem látogatható, akkor a Dráva-parti Villach belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva-folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is. Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához, a Hochosterwitz-várkastélyhoz igyekszünk, melynek 14 kapus erődrendszere ma már gyalogosan és felvonóval is bevehető (felvonójegy!)! A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Szegedre. 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000
Pasterce gleccser vonatjegy

16 EUR

1
Gerlitzen felvonójegy

32 EUR

1
Panorámautak belépőköltségei

25 EUR

1

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.01., 08.20., 09.07.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 117.600 Ft / 305 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 9.000 Ft / 23 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 16.000 Ft / 42 EUR
3x vacsora felár: 24.700 Ft / 64 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka landgasthof/pension***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Pasterce gleccser vonatjegy:
16 EUR
Gerlitzen felvonójegy: 32 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 EUR
Panorámautak belépőköltségei: 25 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 9.000 Ft / 23 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr-Szombathely autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű pension/ landgasthof elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 3 x vacsora felárat 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok