Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

A svájci Alpok legszebb csúcsai 2023

Svájc, Körutazás Svájcban, Körutazás Svájcban Útazonosító: 168414
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Ausztria-Németország-Svájc, Hegyek-völgyek között, Közönségkedvenc, Olaszországi program, Városlátogatás, Vonattal utazunk
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Kufstein – Innsbruck (730 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül Ausztriába. Útközben sétálunk az Inn felett magasodó Kufstein várában, ahova felvonóval jutunk fel. Innsbruck környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

2. nap: Sankt Gallen, schaffhauseni Rajna-vízesés, Zürich és Luzern (390 km)

Feldkirchből a Bodeni-tó irányába utazunk a Rajna völgyében. St. Gallenben pihenőt tartunk, megtekintve katedrálisát (Svájc legszebb barokk temploma) és a hozzá tartozó kolostori könyvtárat (a világörökség része). Továbbutazva a schaffhauseni Rajna-vízeséshez érkezünk, ahol kishajóval behajózunk a vízesés közepén emelkedő sziklához, majd felkapaszkodunk a kilátóteraszára is. Zürich felé vesszük utunkat, városnézés e tavak és dombok övezte, szép fekvésű városban. Az újabb városrészekben modern irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Ezzel szemben az óváros és a Grossmünster megőrizte ősi jellegét. Továbbutazunk a Svájc szívében, a hegyek között a Luzerni-tó északi csücskében megbúvó Luzernbe, mely város több mint egy évszázada az ország legkedveltebb úticélja. Sétálunk belvárosban: a Reuss folyó felett fából épített Kápolna hídon , 11 festményt láthatunk szentekről, várostörténeti eseményekről (Európa legrégebbi fahídja!), víztorony, Oroszlános emlékmű és a régi városháza. Estére Luzern környéki szálláshelyünkre érkezünk (3 éj).

3. nap: A Pilátus-csúcs, Mürren és a Trümmelbach vízesés (170 km)

Egy jó reggeli után a Luzerni-tó partján a kis dombon található Wagner Múzeum közelében haladunk el, ahol egykoron a híres zeneszerző is élt. Fakultatív kirándulást ajánlunk: tartson velünk a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzerni-tó partjáról világ legmeredekebb (48 fokos) hegyi vasútján jutunk fel (felvonójegy). Fogaskerekű vonattal, sziklafalak mellett emelkedünk az apró települések fölé. A felhők felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsok közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs. Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörű túra után továbbutazunk Lauterbrunnenbe. Láthatjuk a 300 m mélyre zuhanó Staubach-vízesést, mely a környéket ezüstös vízpárával borítja be. A Jungfrau vidékének egyik gyöngyszeme Mürren, az autómentes település. Megpihenünk a hegyteraszon fekvő üdülőfaluban, melynek bájos házait virágözön borítja. Innen nézve kéznyújtásnyira vannak a Jungfrau, Eiger és Mönch havas csúcsai, lecsúszó gleccserei. Séta és fotózás után siklóval jutunk fel az Almundhubel kilátóteraszára, ahonnan a Schilthorn havas csúcsait láthatjuk (2973 m). Felvonóval visszatérünk a Lauterbrunnen-völgybe, ahonnan pár perc alatt érjük el a Trümmelbach vízesést. A hegy gyomrában szinte tomboló pokol van. A Trümmelbach belsejét liften és lépcsőkön közelíthetjük meg (belépőjegy). Felejthetetlen élmények után estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Gleccserek világa, a Jungfrau-csúcs fogaskerekűvel (170 km)

Ezen a napon a Sarner-tó partján utazva először a két tó partján fekvő Interlaken felé indulunk. Eleinte nyaralni érkeztek ide a turisták, később egész éves turista központtá avanzsálódott a gyönyörű fekvésű város, melynek minden évszakban megvan a maga szépsége. Szabadidő és pihenés a városban: kedvére sétálhat a fényűző szállodák és üzletek között, egyénileg ellátogathat Interlaken kastélyához és az Aare-folyó partjára vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A Berni-Alpok leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába utazunk. Először Grindelwaldba érkezünk – a települést a gleccserek falujának is nevezik. Utunkat az Eiger, Mönch és a Jungfrau meseszép panorámája kíséri, örök hófedte csúcsaival. Grindenwaldból felejthetetlen élmény a fogaskerekű vonattal a Jungfrau csúcsára feljutni (a részvételt már jelentkezéskor kérjük jelezni a / vonatjegy a helyszínen fizetendő)! Vonatunk részben a hegy belsejében haladva jut fel a Jungfrau csúcsára, útközben kilátópontokon megállva aklimatizálódunk a szemet gyönyörködtető magasságokhoz. A Jungfrau, az Aletsch-gleccser, az Eiger és a Mönch csúcsai mind a világörökség része. A 3454 m-en lévő obszervatóriumhoz, a Sphinx-kilátóhoz és a hegy gyomrában lévő jégpalotához az örök hó birodalmában könnyed sétával jutunk el. A jégpalotában számtalan szebbnél-szebb jégszobor található. Fakultatív étkezési lehetőségeket, butikokat, csokoládéboltot találunk fent a csúcson. (A kiránduláshoz réteges, meleg öltözék, vízálló sportcipő ajánlott.) Késő délután visszaindulunk kiindulási helyünkre, Grindelwaldba. (Ha nem kíván a fakultatív programon résztvenni, szabadidejét pl. Interlakenben töltheti.) Autóbuszra szállunk, majd szálláshelyünkre utazunk.

5. nap: Altdorf – Locarno – Lugano – Como (440 km)

Reggelit követően Altdorfban teszünk egy kis kitérőt, megtekintjük Tell Vilmos emlékművét, majd elhagyjuk a Berni-Alpok vidékét és a Gotthard-hágón át a Ticino völgyében haladva a táj egyre délibb hangulatúra vált. A svájci Riviérán, Locarnói Filmfesztivál helyszínén megpihenünk. A vonzó üdülőhely olaszos belvárosa, festői sikátorai világszerte ismertek, sétálunk a tóparton. Svájc legdélebbi részére, a mediterrán hangulatú tó partján fekvő Luganóba utazunk. Lugano, Svájc egyik legszebb városa, melyet turisták ezrei kedvelnek teraszos fekvése, mediterrán növényzete, virágos parkjai és panorámája miatt. Sétálunk a történelmi óvárosban, a híres bevásárló utcán, a Via Nassán, ahol érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Luganót elhagyva a tó mentén gyönyörű útvonalon utazunk, mediterrán vízparti települések mentén. A felettük magasodó hegyormok és a Melidei-híd látványát sokáig emlékünkbe zárjuk. Utunkat folytatva a Dolomitok hátterében elnyúló Comói-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. Fakultatív ajánlatunk: buszunkat hajóra cseréljük és a tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb, fenséges településére, Como városába érkezünk. Ez az Észak-olasz tóvidék legnagyobb városa, mely leginkább a víz felől közelítve kápráztat el bennünket látványával. A temérdek látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Como városa a XII. sz.-ban a híres kőfaragók, dinasztia, a „comacinik” ősi fészke volt. Munkáikat láthatjuk az óvárosban is, ahol megnézzük a városházát és a dómot, sétálunk a szűk utcácskákban. Sok kis kávézó, étterem és hangulatos terek várnak itt ránk, igazi olasz hangulat. Estére a Dolomitok vidékén lesz szállásunk.

6. nap: Garda-tó – Sirmione – Szlovénia – Budapest – Szeged (940 km)

Reggeli után a Dolomitok hegyvonulatait magunk mögött hagyva a Garda-tóba hosszan benyúló félsziget ékkövébe, a festői Sirmionébe utazunk. Lenyűgöző a kisváros panorámája, a római kori villa maradványaival, szűk utcácskáival és üzleteivel mediterrán hangulatot áraszt. Sirmionéból hazafelé indulunk az Szlovénia–Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, majd tovább utazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Hegyeshalom útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe!)

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.

10000
Jungfrau csúcs fogaskerekű vonatjegy

168 CHF (jelentkezéskor foglalni kell)

1
Pilatus hegy fogaskerekű vonatjegy
60 CHF (jelentkezéskor foglalni kell)
1
Trümmelbach vízesés belépő kb:

15 CHF (jelentkezéskor foglalni kell)

1
Gleccserek világa és a Jungfrau-csúcs

25 EUR

9500
Hajóval a Como-i tavon

9 EUR

3500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.04., 08.15., 09.05.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (07.04., 09.05.): 243.500 Ft / 632 EUR
Részvételi díj (08.15.): 234.000 Ft / 608 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 18.000 Ft / 47 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 88.000 Ft / 229 EUR
5x vacsora felár (07.04., 09.05.): 53.000 Ft / 138 EUR
5x vacsora felár (08.15.): 61.000 Ft / 158 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.100 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 6.540 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka vendégház/szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Gleccserek világa és a Jungfrau-csúcs: 9.500 Ft / 25 EUR
Jungfrau csúcs fogaskerekű vonatjegy: 168 CHF (jelentkezéskor foglalni kell) 
Pilatus hegy fogaskerekű vonatjegy: 60 CHF (jelentkezéskor foglalni kell) 
Trümmelbach vízesés belépő kb: 15 CHF (jelentkezéskor foglalni kell)
Hajóval a Comói-tavon: 3.500 Ft / 9 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 CHF + 15 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 CHF

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 18.000 Ft / 47 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! Az oda-út útvonala nem azonos a visszaút útvonalával. Kérjük a Szombathely-Győr-Tatabánya-Budapest útvonalon csatlakozó Utasainkat, hogy hazautazásukról gondoskodni szíveskedjenek! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai /gasthof elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 5x vacsora felárat 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok