Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

A Brit-sziget déli kincsei

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 134602
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

CORNWALL - DEVON - COTSWOLDS

 


Körutazás a békebeli Anglia történelmi és természeti kincsei között, az Artúr királyt övező legendák és mondák nyomában. Letűnt korok titkai, zegzugos utcácskák, csempészek rejtett útvonalai, a Jurassic Part 180 millió éves sziklafalai, csodás gótikus katedrálisok, mesébe illő kisvárosok - mindez ott rejtőzik Dél-nyugat Anglia, Cornwall és Devon felfedezésre váró szépségeiben! Rosamunde Pilcher brit írónő Cornwall szülötte, romantikus történetei e tájon játszódnak - így nem véletlen, hogy a német turisták körében a legnépszerűbb program lett Angliában.

Utazás: Budapest – London – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió

~ Program ~

1. nap: Budapest – London – Winchester – Portsmouth
Repülés menetrend függvényében Budapestről Londonba, majd továbbutazás WINCHESTER-be, melynek XI. században épült katedrálisa a római Szent Péter Bazilika után a második legnagyobb Európában. Közel 20 angol uralkodó fejére került fel itt a korona, közülük többen itt nyugszanak. A város leghíresebb épülete a Great Hall, Artúr király kerekasztalával. PORTSMOUTH kikötőjében láthatjuk Nelson admirális hajóját, a Victory-t, mely az angol flotta zászlóshajója volt a trafalgari ütközet idején, valamint VIII. Henrik hajójának, a Mary Rose-nak roncsait. Szállás Portsmouth környékén.

2. nap: Poole – Swanage – Corfe vár – Plymouth
POOLE-ból hajókirándulás időjárás függvényében a Jurassic part legkeletibb sziklaképződményéhez, a hajdani kalózról elnevezett Old Harry-hez. SWANAGE-ból folytatjuk utunkat Corfe várához. Anglia egyik legősibb várának maradványai egy festői falucska fölötti dombon állnak. A kastély 1.000 éven át uralta a tájat, és ötszáz évig volt királyi rezidencia. A X. században itt lett merénylet áldozata Edward király, a várat Cromwell katonái robbantották fel 1646-ban. Utunk POUNDBURRY városka mellett halad el, melynek különlegessége, hogy Károly walesi herceg koncepciói szerint építik, várhatóan 2025-re készül el. Szállás Plymouth környékén.

3. nap: Marazion – St.Michael’s Mount – Tintagel –Plymouth
Utunk Cornwallban folytatódik. MARAZION bájos tengerparti üdülő-városka, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a St. Michael’s Mount–ra. A francia Mont St. Michel brit megfelelőjére gyalog (apály) vagy csónakkal (dagály esetén) látogatunk át. A szigetdomb tetején messziről tündököl a XII. századi vár, egykori kolostor, börtön és erőd. TINTAGEL várának romjai között Artúr király legendája elevenedik meg. Az óceán nyaldosta sziklák tövében lévő barlang a mondák szerint, Artúr varázslójának, Merlinnek barlangja, melybe apály idején be lehet sétálni. Szállás Plymouth környékén.

4. nap: Éden projekt – Polperro – Exeter
Az ÉDEN PROJEKT a "Növények és emberek élő színháza”, - egy korábban működő kaolinbánya helyére épült,- grandiózus fedett növényház sok látványossággal és szolgáltatással. Célja, hogy bemutassa, hogyan és miképpen függünk a növényektől, hogyan tudjuk megőrizni őket túlélésünk érdekében. Felkeressük POLPERRO-t, a hamisítatlan cornwalli halászfalut, mely egykor csempészek tanyája volt. Esti utolsó állomásunk a két évezredes történelmi múltra visszatekintő EXETER, melynek legszebb ékköve gótikus Katedrálisa. Két normann tornyáról, nyugati homlokzatának falfaragványairól és a világon leghosszabb boltozatáról híres. Belvárosi sétánk során láthatjuk a céhcsarnokot, mely a legidősebb önkormányzati épület Angliában. A Parlament utca egyike az Egyesült Királyság legszűkebb utcácskáinak, két ember nehezen fér keresztül rajta. Szállás Exeter környékén.

5. nap: Glastonbury – Wells – Bristol
Elsőként a GLASTONBURY apátság impozáns romjaihoz kirándulunk. Egyes legendák szerint Jézus is járt itt, más legendák szerint itt temették el Arthur királyt és feleségét. A közeli 158 m magas dombot a Glastonbury Tort, Artúr király misztikus városával, Avalonnal hozzák összefüggésbe. A közeli WELLS-ben városnéző séta: a XIV. századi Vicar’s Close, a XII. századi Katedrális, és a Püspöki palota (kívülről). Szállás Bristol környékén.

6. nap: Bibury - Bourton on the Water - Gloucester
Bristol és Oxford között húzódik Anglia szívének dombvidéke, Cotswolds. A zöldellő tájat jellegzetes, kőből épült öreg házakból álló, békebeli települések tarkítják. Irány a mesebeli falu BIBURY! Legfőbb látványossága az Arlington row, - a legtöbbet fényképezett angliai, vidéki utca egyike,- mely a Coln folyó mellett húzódik. Takácsok régi kőházai sorakoznak rajta, a falu virágkorát idézve, mikor a szövés és a gyapjúkereskedelem virágzott a településen. Továbbutazunk BOURTON ON THE WATER-be, melyet Cotswold Velencéjének is neveznek, gyönyörű látképét a központján átfolyó Windrush-folyó határozza meg. Több mint 100 műemlék védelem alá tartozó háza helyben bányászott, sárgás színű mészkőből épült. Rövid megálló GLOUCESTER büszkeségénél, gyönyörű katedrálisát normann stílusban kezdték el építeni, de gótikus stílusban fejeztek be. Szállás Bristol környékén.

7. nap: Bath – London/Luton – Budapest
Irány a nyüzsgő római fürdőváros, BATH! A több mint 2 évezredes történelmi múltú városka legfőbb látnivalói: apátság, Római Fürdő, Szivattyú-terem és a Pultney-híd. Körutazásunk zárásaként megtekintjük a Royal Cresentet, Queen teret, Circus teret. Utazás London Luton repülőterére, onnan hazarepülés Budapestre. Hazaérkezés a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:
- Bath városa
- Kelet-Devon partvidék
- Cornwall és Nyugat-Devon tája


Teljes ár: 587.900,- Ft (528.900 Ft + kb. 59.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)

Egyágyas felár: 147.000,- Ft

Belépőjegyek és a fülhallgató: kb. 170,- GBP (helyszínen fizetendő)

A teljes ár minimum 25 főtől érvényes!
20 - 24 fő esetén a fizetendő felár: 44.000,- Ft

Az árakat 1 GBP = 490,- Ft árfolyamig garantáljuk!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5%.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 20,- GBP (helyszínen fizetendő)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok