Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

London fénypontjai - Kis angol körutazás

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 134600
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal, igény esetén Bp. – London / Charleroi – Bp. útvonalon repülővel
Elhelyezés: London külvárosában középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: angol reggeli és fakultatív vacsora

1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 990 km)
Utazás Budapest – Bécs – Linz – Passau útvonalon rövid pihenőkkel Mannheim környékére. Szállás.

2. nap: Calais – Dover – Canterbury – London (kb. 800 km)
Utazás a tengerpart felé. Kompátkelés a La Manche csatornán Calais-nál. Közeledve a parthoz, Dover fehér sziklái köszöntenek bennünket. Továbbutazás CANTERBURY-be. A patinás város katedrálisa az anglikán egyház központja és a középkor óta zarándokhely. Érkezés Londonba a késő esti órákban. Szállás London külvárosában.

3. nap: London
Repülős utasoknak elutazás Budapestről a korareggeli órákban. Érkezés után transzfer a városba. Találkozás a csoporttal, és kezdődik a városnézés LONDON-ban: Buckingham Palota, Parlament (ezek kívülről). Látogatás a világ legrégebbi múzeumában, a British Múzeumban. Kincsei a római, görög, egyiptomi, keleti és ázsiai kultúrákból származnak. Ellátogatunk a Piccadilly Circus-re, a város szívébe, ami a világ leghíresebb találkozóhelye. Pihentető séta az Oxford Streeten. Szállás London külvárosában.

4. nap: London
Ma a legújabb látványossággal kezdünk! Az alakja után „Üvegszilánk” (The Shard) névre keresztelt felhőkarcolóból LONDON különleges látványa tárul elénk. A városnézés folytatásaként következő nevezetesség a Tower, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. Jelenleg itt őrzik a brit koronaékszereket. A számos gyönyörű londoni templom és katedrális közül a történelmi szempontból legfontosabb Westminster Apátságot keressük fel. Végül a Szent Pál Székesegyház zárja napot. A templom konzervatív alaprajza ellenére a tervező (Wren) klasszicista felfogása itatja át az épület belsejét. Szállás London külvárosában.

5. nap: Windsor – Stonehenge – Bath (kb. 450 km) 
Szabad program, egyéni ismerkedési lehetőség a várossal vagy egész napos fakultatív kirándulás. WINDSOR-ban a királyi palota megtekintése, séta a városban. Látogatás STONEHENGE-be a világhírű, kör alaprajzú megalit építmény megtekintése. Végül, az egyik legdivatosabb brit fürdőhely, BATH szerepel a programban (Római fürdő, Apátság, falai közt kiáltották ki 973-ban Edwardot, minden angolok királyának). Szállás London külvárosában.

6. nap: Oxford – Stratford upon Avon – Warwick (kb. 400 km) 
Szabad program, egyéni ismerkedési lehetőség a várossal vagy egész napos fakultatív kirándulás. Séta a hangulatos OXFORD huszonkét kollégiuma, öreg házai és templomai között. Továbbutazás STRATFORD-ba. Itt Shakespeare szülőháza és a Shakespeare Emlékszínház épülete vár bennünket. Délután a festői WARWICK felé vesszük az irányt. Itt található Európa egyik legnagyobb XVII. századi kastélya. Szállás London külvárosában.

7. nap: London – Leeds kastély – Mannheim környéke (kb. 800 km)
Reggeli után búcsú az angol fővárostól. Rövid kitérő a LEEDS várkastélyhoz, amely a tavával és parkjával együtt hívogató látnivaló. Kompátkelés a kontinensre, búcsút intünk a Doveri fehér szikláknak, s visszatérünk a Kontinensre. Kikötés után folytatjuk utunkat Belgiumba. Ismét búcsú következik, de most a repülős utasoktól búcsúzunk, akik hazarepülnek Charleroi-ból. Érkezés Budapestre a naplemente tájékán. A buszos utastársaknak továbbutazás rövid pihenőkkel a Mannheim környéki szálláshelyünkre.

8. nap: Mannheim környéke – Budapest (kb. 990 km)
Hazautazás Nürnberg – Bécs – Hegyeshalom útvonalon Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Fakultatív kirándulások (min. 25 fő):
Windsor – Stonehenge – Bath: 30,- GBP + kb. 40,- GBP belépők
Oxford – Stratford – Warwick: 30,- GBP + kb. 40,- GBP belépők

Belépők: kb. 80,- GBP

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok