Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Írország - Észak-Írország nagykörút

Írország, Körutazás Írországban, Körutazás Írországban Útazonosító: 101317
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Dublin

Az esti órákban indulás menetrend szerinti járattal Dublinba (hideg csomag a gépen). A késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Dublin körzetében.

 

2. nap: Dublin - Belfast


Reggeli, majd félnapos városnézés Dublinban: belváros, sétáló utca, parlament, vigalmi negyed, O’Conell út, stb. Látogatás a Trinity College-ban, Írország leghíresebb egyetemén, amelyet még Erzsébet királyné alapított 1592-ben, itt tanult sok klasszikus és kortárs írországi író. Látogatás a Jameson Distellery ,,szeszfőzdében”. Megkóstolunk egy pohár whiskeyt, a csoport tesztelői összehasonlítják a különböző ír, skót vagy bourbon fajtákat egymással. Délután indulás északra, Belfast felé. Érkezést követően városnézés: Albert Memorial Óratorony, Nagy Operaház, Városháza, Queens Egyetem, Botanikus kert, stb. Vacsora, szállás Belfast körzetében.

 

3. nap: Antrim part


Reggeli, majd indulás Antrim megyébe, amely Írország észak-keleti sarkában található. Lough Neagh, Írország legnagyobb tava, és Bann gazdagon termő völgye foglalja el Antrim nyugati részét. A természetellenesen szabályos bazaltoszlopokból álló különös hely, az Óriások Útja a Világörökség része. Megnézzük a másik érdekességet, a Carrick-a Rede Rope-ot, a tenger felett 25 méteres magasságban kifeszített 20 méter hosszú kötélhidat. A szigetről szép kilátás nyílik az óceánt pöttyöző közeli szigetekre, s visszafelé a magas leszakadó sziklapartokra és festői öblökre. Vacsora, szállás Letterkenny vagy Donegal körzetében.

 

4. nap: Sligo - Galway


Reggeli, majd indulás Sligo megyébe. A táj buja növényzetű völgyekkel, erdőkkel és magas hegyekkel tarkított. A gazdag tavak, erdők, hegyvidékek és a mocsaras vidékek éles ellentéte adja a táj lenyűgöző szépségét. Carrowmore temető megtekintése. A kőkori temető Európa egyik legnagyobb megalitikus sírcsoportja, ahol mintegy 100 kisebb-nagyobb sír és dolmen található. Vacsora, szállás Galway körzetében.

 

5. nap: Burren - Moher sziklák


Reggeli után indulás Clare megyébe. Az út Burren régión keresztül visz a Moher sziklákhoz. A fennsík ma lyukacsos mészkővel és pala rendszerekkel fedett. Útközben megálló a Moher szikláknál, Írország legfenségesebb szikláinál, melyek az Atlanti-óceánból emelkedtek ki 215 méter magasba és több mint 7 km hosszan nyúlnak el. Látogatás a Bunratty Kastélyban és a hozzá tartozó parkban. Ez a XV. századi félelmetes vár vonzza a legtöbb látogatót Írországban; az egyik legjobban megőrzött középkori kastély. A szomszédos Bunratty Folk Park: az ír vidéki életet bemutató látványos szabadtéri múzeum. Vacsora, szállás Killarney-nél.

 

6. nap: Kerry-félsziget


Reggeli, majd kirándulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas félsziget, Iveragh lenyűgöző szépségét a látnivalók nagy változatossága adja állandó ellentéteket eredményezve. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney tavak és az Atlanti-óceán. Meglátogatunk egy lazacfüstölő üzemet Killorglinban. A lazacokat a Laune folyóból és a Kerry partokról halásszák. Sajnos a füstölési eljárás nagy részét ma már zárt rendszerű gépekkel végzik, így a közönség számára nem láthatók. Azonban megtekinthetjük, hogyan készítik elő a lazacot a füstöléshez és ami még fontosabb: megkóstolhatjuk a kész terméket. Vacsora, szállás Killarneynél.

 

7. nap: Dingle-félsziget


Reggeli, majd utazás a Dingle-félszigetre, mely kelta emlékeiről és keresztény templomairól nevezetes. Traleeban látogatás az egykori Kerry királyságot felidéző Kerry Kingdom Múzeumban, ahol megismerkedünk Kerry történelmével a korai időktől kezdve mostanáig. Látjuk, halljuk, érezzük a középkori Tralee lüktetését. Vacsora, szállás Killarneynél.

 

8. nap: Kerry - Cashel sziklák - Dublin


Reggeli után indulás Dublinba, útközben látogatás Cashel szikláinál, amely Írország egyik legfőbb látványossága. A gótikus katedrális körüli sírkertben kelta keresztek találhatók. A katedrális még ilyen romos állapotában is monumentális. Érkezés Dublinba. Vacsora, szállás Dublin körzetében.

 

9. nap: Dublin – Budapest


Reggeli után séta a belvárosban, szabad program, majd transzfer a repülőtérre, repülés menetrend szerinti járattal Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-          Óriások Útja

Szolgáltatások:

-   BBP biztosítás

-   közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal

-   elhelyezés középkategóriájú (kb.3-4 csillagos) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel

-   magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető


Részvételi költség:


-    Repülőjegy reptéri illetékkel és üzemanyagfelárral: 96.000 Ft (változhat!)

- Belépők és a program szerinti ebéd/vacsora: 160 EUR (a helyszínen fizetendő a helyszíni szolgáltatónak)

-    Sztornó biztosítás: ( a részvételi díjra, repülőjegyre és illetékre)

-    Egyágyas felár: 79.000 Ft (Mentességről érdeklődjön irodánknál!)


A 160 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap


Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok