Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Misztikus Peru

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban Útazonosító: 100610
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás

Leírás

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Peruban közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal két szakaszon (Lima - Arequipa és Cuzcó – Lima között), motorcsónakkal és vonattal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli, és ebéd vagy vacsora a programoktól függően)

1. nap: Budapest – Lima
Budapestről indulás a reggeli órákban. Európai átszállással, érkezés Limába az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima – Paracas
LIMA történelme több ezer évre nyúlik vissza. Az inka uralom előtti kultúrák emlékeit számos építmény és régészeti lelet őrizte meg az utókor számára. Délelőtti érdekes programunk: látogatás a Larco Herrera Múzeumban. Ebéd után a közeli PACHACAMAC megtekintése, amely az inkák előtti időkben a perui partvidék legfontosabb vallási központja volt számos piramissal, templommal és palotával. Továbbutazás a Csendes-óceán partjára. Szállás PARACAS-ban.

3. nap: Ballestas-szigetek – Ica (repülés a Nazca vonalak felett) – Lima
Reggel motorcsónakos kirándulás a BALLESTAS-szigetekre, a „mini Galapagos-nak” nevezett szigetvilágba, népes madár-, pingvin- és oroszlánfóka-kolóniák élőhelyéhez. Továbbutazás ICA-ba, fakultatív repülés a rejtélyes sivatagi NAZCA-vonalak felett. Ebéd, majd visszautazás autóbusszal Limába. Szállás.

4. nap: Lima – Arequipa
Kora reggel átrepülünk a „Fehér város”-ba, a gyarmati stílusú AREQUIPA-ba. Gyalogos városnézés: Plaza de Armas, főtér, katedrális (kívülről), az 1580-ban alapított híres Szent Katalin Kolostor városszerű utcáival, koloniális házaival. Ebéd után nem maradhat ki a programból a 6000 méteres Ampato nevű Andok-beli csúcs közelében 1995-ben felfedezett, a XV. század közepén a hegyek istenének feláldozott Jéglány, a megfagyott Juanita megtekintése. Szállás.

5. nap: Sillustani – Punó
Utazás az Andok vadregényes és néha zord hegyei között, ebédcsomaggal. Az Altiplanón átutazva megtekintjük a kolla indiánok domboldalban elhelyezkedő érdekes temetkezési tornyait, az úgynevezett SILLUSTANI chulpákat. Továbbutazás a TITICACA-tó „fővárosába”, PUNÓ-ba, szállás.

6. nap: Titicaca-tó
Motorcsónakkal indulunk a világ legmagasabb hajózható taván, a totoranádból épült, úszó szigeteiken élő uros indiánok birodalmába. A tó a kontinens legnagyobb állóvize, vízfelületén Peru és Bolívia közösen osztozik. Ebéd a csodálatos panorámájú TAQUILE-szigeten. Szállás Punóban.

7. nap: Titicaca-tó – Cuzcó
Utazás autóbusszal az Andok hegyei között az inka birodalom fővárosába, CUZCÓ-ba. Útközben ebéd. Megtekintjük a pucarai és a raq’chii ásatásokat. Az Andahuaylillas-i Szent Péter templom meglátogatása, melyet Dél-Amerika Sixtusi kápolnájának tartanak, különleges élmény turisták és hívők számára egyaránt. Szállás Cuzcóban.

8. nap: Cuzcó – Szent-völgy
Városnézés a világ köldökén, CUZCÓ-ban. A Plaza de Armas és a katedrális megtekintése. Az inka birodalom legfontosabb templomának, a Coricanchának (Arany Templom) helyére épült Santo Domingo templomban láthatjuk az inka kultikus hely - földrengés révén - szabaddá vált részeit. Délután OLLANTAYTAMBO titokzatos teraszait és hatalmas monolitokból álló templomát tekintjük meg. Szállás a Szent-völgyben.

9. nap: Machu Picchu – Cuzcó
Kirándulás panorámaablakos vonattal és autóbusszal az inkák elveszett városához, a misztikus MACHU PICCHU-hoz. Egy lépésre az égtől, az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város, ami a természetnek és embernek egyaránt az egyik leglélegzetelállítóbb alkotása. Ebéd egy helyi étteremben. Este továbbutazás CUZCÓ-ba, szállás.

10. nap: Cuzcó – Lima
Délelőtt meglátogatjuk SACSAYHUAMAN titokzatos kőfalait, QENKO szikláit, TAMBOMACHAY-t és PUKA PUKARA vörös erődfalait. Ebéd, majd visszarepülés LIMÁ-ba, szállás.

11. nap: Lima
Ismerkedés az óvárossal. Megnézzük az 1538-ban épült limai székesegyházat, melyet az évszázadok során többször átépítettek, és az egyik földrengés után felújítottak. A főbejárattól jobbra található kápolna koporsójában helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. A Kormányzói Palota (szerencsés esetben őrségváltást is láthatunk), ami 1920-ban, illetve a városháza, ami 1945-ben épült. A Szent Ferenc kolostor legfőbb érdekessége, hogy az alagsori folyosók 25 000 ember földi maradványát őrzik, akárcsak a szicíliai Palermo katakombái. Ebéd, majd hazautazás. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Érkezés európai átszállással Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Lima óvárosa
- Nazca vonalak
- Arequipa óvárosa
- Cuzco városa
- Machu Picchu

 A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 1.349.000,- Ft (1.009.000, - Ft + 340.000,- Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 199.000,- Ft

A teljes ár minimum 19 főtől érvényes!

16-18 fő indulása esetén 60.000,- Ft/fő felár fizetendő.

Az árakat 1 USD = 400,- Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %

Az árakat 1 USD = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

Fakultatív program ára minimum 10 fő esetén:
Repülés a Nazca-vonala felett: 285,- USD/fő (Irodánkban előre fizetendő az indulás előtt) 
+ repülőtéri illeték (kb. 10 USD/fő) + turista jegy (kb. 47 perui sol/fő), az illeték és a turista jegy összegét a helyszínen készpénzben szükséges kiegyenlíteni.

Szervízdíj/Borravaló: 90,- USD

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/peru

 

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok