Csatorna Szigetek

A La Manche-csatornában Franciaországtól látótávolságnyira fekvő Csatorna-szigetek 1066 óta a brit korona fennhatósága alá tartoznak, de nem képezik az Egyesült Királyság részét.. Guernsey, Jersey és még néhány kisebb sziget tartozik ide. A nagyobbak sűrűn lakottak, a többiek lakatlanok.
Saját törvényhozásuk és választott vezetőjük van, az Egyesült Királyság csak a védelmi- és külügyekben illetékes. Gazdasági tevékenységükben önállóak, saját valutával rendelkeznek, és nem tagjai az Európai Uniónak sem.
Victor Hugo egy ideig száműzetésben élt először Jersey majd Guernesey szigetén, „gyönyörű tengeri kerteknek” nevezte el a szigeteket. Homokos strandjaival és festői szikláival valamint történelmi emlékeivel izgalmas turistalátványosságként kínálkozik.
Jersey, a Csatorna-Szigetek közül a legnagyobb, a világ egyik legjelentősebb nemzetközi pénzügyi központja.
A Channel Islands második legnagyobb szigete a csaknem háromszög alakú Guernesey. Lakossága a hozzá tartozó szigetekkel együtt nagyjából 50 000 fő. A sziget belsejében kevés a látnivaló. Fővárosa Saint Peter Port, 20 000 főt számlál, és csaknem teljesen gránitból épült. Múzeumában a történelem előtti temetkezőhelyekből feltárt tárgyak láthatók nagy számban. Victor Hugo a Hauteville House-ban élt 1855-1870 között és itt írta a Nyomorultakat. A ház berendezése ma is olyan, mint az író száműzetése idején.
A Csatorna-szigetek közül a legszebb Sark. Mindössze öt és fél km hosszú és két és fél km széles szigeten nincsenek falvak, a turistákat szállodák vagy családi panziók várják.
Alderney szigete van a legközelebb a francia partokhoz, mindössze 15 km-re. Egyetlen érdekessége az erődítmények sorozata, melyek közül a legújabbakat a németek építették.

  

 

Hotel a csatorna szigeteken

channel_island.jpg
Utazás formája: 
Szállás
Elhelyezés: 
szálloda***
AKCIÓ: 
Ajándék éjszakák

 

Camping

camping2.jpg

Camipngek

Maritime Museum

maritime_museum.jpg

Maritime Museum

Mont Orgueil Kastély

aerial_gorey_castle2.jpg

 Mont Orgueil Castle

Elizabeth Castle

elisabetcastlejersey1.jpg

 Elizabeth Castle - Jersey .

La Hougue Bie

la_hougue_bie2.jpg

La Hougue Bie
Egy őskori halom tetején található ez a középkori kápolna.