Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Horvátország

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257

Tel: 00-385-1-4890-906

Fax: 00-385-1-457-9301

E-mail: mission.zgb@kum.hu

Időeltolódás: Nincs.

Pénznem: Kuna.

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036


ISZTRIA

Kristálytiszta víz, sziklás és kavicsos partszakaszok, vadregényes, rejtett öblök, kirándulási lehetőségek a közeli szigetekre és számtalan vízi sportolási lehetőség - mindez, ami bennünket vár, ha úti célként a horvát tengerpartot választjuk.

UMAG 
A félsziget északi részén található az élénk életet élő kisváros, amely a tenisz fellegvára. A várostól kb. 3,5 km-re fekszik a Katoro üdülőcentrum számos sport- és szórakozási lehetőséggel és sekély, kavicsos strandjával.

NOVIGRAD 
Kis halászfalu keskeny utcácskákkal és hangulatos kávézókkal.

POREC 
A festői fekvésű tengerparti kisváros régi halászkikötőjéről híres, valamint érdemes megnézni az óvárost, ahol sok érdekes műemléket találunk. Továbbá számos sportolási lehetőség is várja a nyaralókat. Esténként sem fogunk unatkozni, a diszkókban, bárokban akár hajnalig táncolhatunk.

VRSAR 
Porectől kb. 9 km-re fekszik az üdülőhely. Az óváros kis utcáival középkori hangulatot idéz, a számos étterem és a modern szállodák/apartmanok a turisták ezreit csalogatják ide.

ROVINJ 
Régi, romantikus kisváros szűk kis utcákkal és varázslatos terekkel. A legattraktívabb látvány pedig az, ahogy a kávézók és az éttermek közrefogják a kikötőt és a piacot. A széles, sziklás és kavicsos tengerpart kis szigetekkel várja a fürdőzőket.

PULA/MEDULIN 
Pulában lehetőségünk nyílik arra, hogy idilli környezetben, festői szépségű öblökben fürödve élvezzük a nyaralást, a sportolást vagy az esti szórakozást. Érdemes meglátogatni a híres amfiteátrumot, ahol számos koncert, színházi bemutató és filmfesztivál kerül megrendezésre. Medulin nyugodtabb, csendesebb üdülőhely, kb. 10 km-re Pulától.

RABAC 
Kis nyaralóhely a félsziget keleti oldalán, a Kvarner-öböl bejáratánál, egy csodálatos tengerparti rész közepén. Az árnyas píneaerdők sokszor egészen a rendkívül szép, kavicsos/sziklás partokig húzódnak. 


KVARNER ÖBÖL

OPATIJA
Hagyományos, horvát tengerparti városka, mely valamikor II. Vilmos, Ferenc József és Gustav Mahler kedvenc nyaralóhelye volt. Ma a nosztalgikus hangulat és az elegáns szállodák kontrasztja kápráztatja el az idelátogatót. Találnak itt egy jachtkikötőt, gondozott parkokat, hangulatos kávézókat, táncteraszokat és kaszinót is.

LOVRAN
Opatijától kb. 5 km-re délre található, erdőkkel és buja vegetációval körülvéve. Csodálatos parkok és kertek csábítanak itt kellemes sétákra. 

MOSCENICKA DRAGA
A nyugodt kis halászfalucska idilli környezetben fekszik az opatijai riviérán. Szép, kavicsos strandjai miatt ideális családok számára.

CRIKVENICA
A Kvarner-öböl központjában található. A crikvenicai riviérát sokan a "Földközi-tenger Kapujaként" is emlegetik. Csodálatos, kavicsos tengerpartot találunk itt, és mindenkit magával ragad a hely eredeti hangulata. Számos szabadidős és sportprogram
közül válogathatnak az idelátogatók.

NOVI VINODOLSKI
Crikvenicától déli irányba haladva érjük el ezt a jellegzetes bortermelő vidéken található várost, ahol garantált a nyugodt, stresszmentes nyaralás. Kristálytiszta tenger, gyönyörű strandok és változatos sportolási ill. szabadidő-eltöltési lehetőségek alkotják az itteni kínálatot.

KRK-SZIGET
A szárazföldről hídon keresztül érhetjük el a Kvarner-öböl szívében elhelyezkedő szigetet, mely az Adria legnagyobb szigete. Sokan "Arany Szigetnek" is nevezik, ahol a nyaralóhelyek mellett hangulatos, eredeti halászfalvakat is találunk. A festői szépségű helyekhez tartozik a főváros Krk, Punat, Baska és Njívice.

RAB-SZIGET
A hasonló nevű fővárosával eredeti horvát nyaralóhangulatot sugároz. Suha Puntában számos csodaszép, kavicsos/sziklás öblöt találunk, melyek fürdőzésre kiválóan alkalmasak. Lopar halászfalunál pedig igazi paradicsomi környezet vár Önökre: 2 km hosszú, homokos strand.

LOSINJ-SZIGET
Ez a csodálatos sziget már régóta az Adria legkedveltebb úti céljai közé tartozik. A természet kedvelőinek javasoljuk ezt a szigetet. Rejtett tengeröblök, kis szigetek a part mentén (nudista strandokkal és homokos partokkal) és buja fenyőerdők jellemzik ezt a szép helyet. Úgy érezhetik itt, hogy megállt az idő, és csak a pihenésre és kikapcsolódásra kell gondolni. 

KÖZÉP DALMÁCIA

Dalmácia elragadóan szép vidékére invitáljuk Önöket, ahol a hegyekről lélegzetelállítóan szép kilátás nyílik a szigetvilágra. Píneaerdőkkel övezett, aprókavicsos, fehér strandok és öblök valamint a kristálytiszta víz csábítja fürdőzésre az idelátogatókat. A középdalmát szárazföld partszakaszának talán a legszebb üdülőtelepe a 60 km hosszú Makarska Riviéra, amelynek legszembetűnőbb jellegzetessége a szűk parti sáv és az egekbe szökő sziklafalak kontrasztja. Ezen a vidéken az évszázadok alatt számos nemzet élt: dalmátok, rómaiak, keleti gótok, majd a 7. században itt alakított hercegséget egy pogány, szláv törzs. A 150 éves török uralom alatt Makarska virágzásnak indult, és jelentős áruátrakodó településsé fejlő- dött, de a törökök és a velenceiek között dúló háborúban teljesen megsemmisült. A város második fénykorát a 18. században, Velence hanyatlása után élte. Napóleon hadvezére, Marmont építtetett itt utcákat és iskolákat. Emlékműve a mai napig áll az Adria-főút mellett. A II. világháború után, az 1970- es években vált a turizmus fellegvárává ez a terület, de az 5 évig tartó délszláv háború kitörtével a turistaforgalom jelentősen visszaesett. Azonban az 1996-os helyreállítások után újra kedvünkre sétálgathatunk a festői szépségű, öreg kisvárosok szűk utcáin a kőből épült, piros cseréptetős házak között, valamint élvezhetjük a számos étterem, üzlet, taverna és kávézó nyújtotta szórakozási lehető- ségeket.

VODICE

A város szívében nagyon szép óváros található éttermekkel, kávézókkal és üzletekkel. Ideális kiindulópont, hogy bejárjuk a környékbeli szigeteket.

TROGIR

Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított, középkori jellegét őrző, csodálatos kisváros, amelyet mindenképpen meg kell látogatniuk, ha Dalmáciában járnak.

SIBENIK

A Krka-folyó torkolatától nem messze, közvetlenül a tengerparton található. A város felbecsülhetetlen értékű kulturális kincseket rejt. A szállodák a központtól kb. 6 km-re fekszenek, a nyílt tengernél.

BRELA

Rendkívül szép, ápolt üdülőhely magánvillákkal, szállodákkal és 1,5 km hosszú, kavicsos stranddal, amely mentén sétaút vezet a szomszédos kis halászfaluba, BASKA VODA-ba. A vízi sportok kedvelői búvárkodhatnak Brelában és Baska Vodában, valamint szörföt és vitorlást is bérelhetnek.

HVAR-SZIGET

Központja a hasonló nevű Hvar-városka, mely remek kiindulópont vitorlástúrákhoz és hajós körutazásokhoz. A kikötő fölött magasodik az erőd, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetnek. Stari Grad a sziget bortermelő központja. A kompút Splitből kb. 2 óráig tart. A főszezonban 6x naponta 06.00 és 20.30 óra között. Elő- és utószezonban 3x naponta. A hajójegy ára kb. 4,- Euro/fő és kb. 20,- Euro/autó.

MAKARSKA

Kis kikötőváros, a Makarska-Riviéra központja. Csodálatos óvárosa van, a modernebb városrészben pedig utcai kávézók, éttermek és üzletek várják az idelátogatókat. A kikapcsolódásról a helyi búváriskola és teniszpályák gondoskodnak. Kiváló kiindulópont vitorlástúrákhoz és hajós körutazásokhoz. A kikötő fölött magasodik az erőd, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetnek. Stari Grad a sziget bortermelő központja. A kompút Splitből kb. 2 óráig tart. A főszezonban 6x naponta 06.00 és 20.30 óra között. Elő- és utószezonban 3x naponta.

BRAC-SZIGET

Legnagyobb települése, a csodálatos Supetar, rengeteg sport- és szórakozási lehetőséggel várja az idelátogatókat. A szárazföldről a szigetre komppal lehet átjutni Splitből. Az utazás kb. 1 óra. A főszezonban óránként indulnak a hajók 05.15 és 20.00 óra között, elő- és utószezonban pedig kb. 2 óránként.

TUCEPI

Kedvelt üdülőhely 3 km hosszú stranddal, kis, fürdőzésre alkalmas öblökkel, szép óvárossal és kikötővel valamint különböző sportolási lehetőségekkel.

ZIVOGOSCE

A két csendes halászfalu a Makarska Riviéra legdélibb részén fekszik. Érdemes ellátogatni az itt található régi kolostorba, amely egy érdekes könyvtárral rendelkezik. A part mentén szép sétaút húzódik, kávézókkal és éttermekkel.


ÉSZAK DALMÁCIA

PETRCANE 
Dalmácia északi részén fekszik, kb. 12 km-re Zadartól. A hangulatos halászfalu egy öbölben található, a Punta Radman- és a
Punta Skala-félszigetek veszik körül. ZADAR Dalmácia egykori fővárosa, csodálatos óvárosáról, sétálóutcáiról, kávézóiról, bárjairól és éttermeiről híres.

ZATON és VRSI 
Zadartól kb. 16 km-re északnyugatra fekszik, a régi császári várostól, Nintől pedig kb. 3 km-re. A helység idegenforgalmi központja a Holiday Village 1,5 km hosszú, fürdőzésre kitűnően alkalmas, homokos, sziklás és kavicsos strandjával.

STARIGRAD
Egy fjordszerű öbölben található, kb. 30 km-re Zadartól. A város mögött magasodik a Velebit-hegység a Paklenica Nemzeti Parkkal, mely csodaszép barlangjairól híres.

BIOGRAD NA MORU 
A dalmát tengerpart ismert üdülőhelyei közé tartozik. Aprókavicsos, sekély strandok valamint a városközpontban éttermek, bárok és kávézók várják az idelátogatókat.

SVETI FILIP I JAKOV 
Kis üdülőfalu Zadar és Vodice között.

MURTER-SZIGET 
Vodice közelében fekszik, egy felnyitható híd köti öszsze a szárazfölddel.

UGLJAN-SZIGET 
Zadar előtt húzódik. A sziget képét végtelen pínea- és olívaligetek határozzák meg. A kompút Zadarból kb. 25 perc, 06.20 és 22.00 óra között kb. óránként közlekednek minden nap. A jegy ára kb. 2,- Euro/fő, kb. 10,- Euro/autó (5 m-nél nem hosszabb). 

DÉL DALMÁCIA

A Neretva-deltától a Kotoriöbölig terjed Horvátország legdélebbi közigazgatási egysége, a mindig napfényes dél-dalmát Zsupánság, ami számos természeti és kulturális látnivalóval várja a turistákat: gyönyörű táj, sok szép tengeröböl, kristálytiszta víz, felújított szállodák és számos hangulatos kisváros. A régió központja Dubrovnik, a régi kereskedőváros, melynek óvárosát az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A szárazföld előtt fekszenek Kolocep-, Lopud-, Sipan-, Korculavalamint Mljet- és Lastovo-szigetek. 1991-ig, a délszláv háború kitöréséig, a nemzetközi turizmus törzshelye volt, azonban Jugoszlávia szétesése egy időre meggátolta a további fejlődésben. A háború befejeztével, a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően ma már alig észlelhetők a pusztítás nyomai.

DUBROVNIK 
A középkorban a Földközi-tenger kereskedelmi és kulturális központja volt. Régi városmagja évszázadokon keresztül érintetlenül megmaradt. Fantasztikus élmény végigsétálni a teljes egészében megmaradt városfalon. A fal tetejéről láthatjuk a város valamennyi nevezetességét. Az UNESCO Dubrovnik középkori városmagját a világörökség részévé nyilvánította. A 300 m hosszú, autómentes "Stradun" főutca ma a város pezsgő központja üzleteivel, éttermeivel és teraszos kávézóival. A modern szállodákat Lapad városrészben találjuk, mely zöld környezetéről, kerthelyiséges grill-éttermeiről, kávézóiról, táncteraszairól és szép, kavicsos strandjáról híres. A busztranszfer ideje a repülőtértől kb. 45 perc. 

CAVTAT
 
Romantikus városka egészen délen, egy félszigeten helyezkedik el, 2 öböllel körülvéve. Jellegzetes délvidéki hangulat ragadja itt magával a látogatót, amikor végigsétál a pálmákkal övezett parti sétányon és a keskeny sikátorokon. A busztranszfer ideje a repülőtértől kb. 20 perc. 

KORCULA-SZIGET
 
Festői szépsége mellett kitűnő borairól is híres. Csodálatos, kristálytiszta öblök, píneaerdők és szőlők határozzák meg ennek a mindig zöld, buja növényzetű szigetnek a képét, melyet mindössze egy keskeny csatorna választ el a Peljesac-félszigettől. A főváros, Korcula, Horvátország egyik ékszere. A középkori városmag fallal körülvéve egy pici félszigeten helyezkedik el csodálatos, gótikus és reneszánsz palotáival és templomaival.