Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skócia Vadles túra

Nagy-Britannia, Skócia, Skócia Útazonosító: 506417
  • Szálláskategória: Vendégház
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus:
Leírás

Vadles túra
8 Nap / 7 éjszaka

Szállás:
• 1 éjszaka Edinburghban
• 1 éjszaka Royal Deeside környékén
• 1 éjszaka Aviemore környékén
• 1 éjszaka Gairloch/ Ullapool környékén
• 1 éjszaka Skye szigetén
• 1 éjszaka Oban környékén
• 1 éjszaka Trossachs környékén

 
 

Program és útvonal:

1. Nap
Érkezés Edinburgh, vagy Glasgow reptérre, bérautó felvétele, szállás elfoglalása. Edinburgh városnézés, vagy ha időnk engedi, indulás Délre, North Berwick felé, ahol számos tengeri madárfajt láthatunk. A Seabird Központból hajótúrát is tehetünk, amely lehetőséget ad a madárlesre természetes környezetükben. Szállás Edinburgh környékén.

 

2. Nap
Reggeli után az M90-esen haladva a Vane Farm Rezervátumot érjük el a Loch Leven partján. Tovább haladunk Észak felé, ahol Dunkeld környékén a nyáron halászsasokat leshetünk. Tovább Északra Braemar felé autózunk, amely az arany sas „hazája”. Mezei nyúl is látható útközben. Szállás a Royal Deeside környéken.

  

3. Nap
Ballatertől Keletre található a Muir of Dinnet Természeti Rezervátum gyönyörű nyírfaerdője. Az A939-es út Nyugat felé visz minket egy magasan fekvő mocsárvidékre, ahol vörös fajdot és mezei nyulat láthatunk. Lemegyünk a Spey folyó völgyébe Grantown-on-Spey-nél és az A9-es útra térünk rá Carrbridge-nél, ahol a Landmark Forest Heritage Park-ban megismerkedhetünk a fenyőerdő történetével, vörös mókusokat láthatunk és nem utolsó sorban remekül szórakozhatunk!  Szállásunk Aviemore környékén lesz.

  

4. Nap
Észak felé autózunk, a Moray öböl partjaihoz, ahol a palack orrú delfinek egész kolóniája él. Tanulmányozhatjuk őket az Invernesstől Északra található North Kessock-nál. A környéken több lehetőség is van hajó túra keretén belül meglesni a delfineket természetes környezetükben. Nort Kessock-nál élő videofelvételen láthatunk vörös kányát is. Inverness után több lehetőség is adódik vadlesre, akár a madárvilággal ismerkednénk, vagy csak csodás erdőkben sétálnánk.
Szállás Gairloch vagy Ullapool környékén, mindkét városból indulnak vadles hajó túrák.

   

5. Nap
Reggeli után a Felföld egyik legszebb útvonalán indulunk Skye sziget felé. Kinlochleven-nél forduljunk az A896-os útra, amely Lochcarron-on keresztül Kyle of Lochalsh felé visz bennünket. Útközben megnézhetjük a Kintail and Morvich Countryside Centre-t, ahol az Öt Nővér hegyekben is gyönyörködhetünk és ez a pont kiváló kiindulás túrázáshoz, hegymászáshoz. Skye sziget elérése után Kyleakin-ban fókatúrán vehetünk részt, Kylerhea-nál lévő Otter Haven pedig kiváló leshelyeket és élő videofelvételeket biztosít, hogy vidrát, fókát, sast, gázlómadarakat és egyéb tengeri madarakat láthassunk.  Szállás a szigeten.

  

6. Nap
A szigetet elhagyva Fort William felé vesszük az irányt. Térjünk le az A82-es útról és a Corran Komppal menjünk át az Ardnamurchan félszigetre. A tengerparti út, a B8007-es pedig Ardnamurchan Point-hoz vezet, amely a Brit Szigetek legnyugatibb pontja és csodás látványt nyújt. Glenmore-nál meglátogathatjuk az Ardnamurchan Természettörténeti Központot, amely tartalmas és szórakoztató kikapcsolódás. Nem véletlenül nevezik „élő épületnek”… lazacot, vadkecskét és kócsagot is láthatunk.
Kelet felé indulunk, Glencoe völgyébe, szállásunk Oban, vagy Fort William környékén lesz.

7. Nap
Kelet felé autózva az A82-es úton Rannoch Moor-on keresztül haladunk, majd az A85 / A84-es utakon tovább keletre Stirling felé. Aberfolyle-nál a Queen Elizabeth Forest Park Központban vadászsólymot láthatunk élő videofelvételen. Ha ősszel járunk erre, akkor szarvasbőgést is hallhatunk párzásuk idején.
Szállás Trossachs vidékén.

8. Nap
Autó leadása, hazautazás.
     

 
Szállás:
• 1 éjszaka Edinburghban
• 1 éjszaka Royal Deeside környékén
• 1 éjszaka Aviemore környékén
• 1 éjszaka Gairloch/ Ullapool környékén
• 1 éjszaka Skye szigetén
• 1 éjszaka Oban környékén
• 1 éjszaka Trossachs környékén

Részvételi díj Ft/Fő  3* vendégházakban :
Január - Április, November - December: 224.960.-
Május - Október: 287.860.-
Augusztus: 299.470.-

A részvételi díj tartalmazza:
7 éjszaka szállás reggelivel vendégházakban, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel,
Bérautó 8 napra,
24 órás magyar nyelvű asszisztencia.
Elő-, és utószezoni foglalásokra 10% kedvezményt adunk! (Április 30. előtti és november 1. utáni időszakra, kivéve Húsvétot)

 

Időpontok hamarosan!