Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nyaralás Toszkánában

Olaszország, Toszkána és környéke, Toszkána Útazonosító: 275964
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Leírás
1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Olaszország egyik legfestőibb régiójába. Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és a homokos toszkán tengerparton pihenünk meg. Szlovénián át utazva, az esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. A kisvárost több százezren látogatják évente, köszönhetően a világhírű gyógyvizének. A város már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. Látogatási lehetőség Montecatini Alto hangulatos városközpontjában, majd a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Lucca-Pisa-Viareggio
Reggeli a szállodában, majd mai programunk első állomása a falakkal körülölelt, festői Lucca városa. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, San Martino Dóm, Piazza San Michiele. Rövid szabadidő, majd Toszkána egyik legjelentősebb városába, Pisa-ba utazunk, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt.  A Piazza dei Miracoli (Csodák tere) az UNESCO Világörökség része. A Dóm, a Keresztelőkápolna és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő.  (A Ferde Toronyba a feljutás csak a helyszínen a szabad helyek függvényében lehetséges.) Délután látogatás a toszkán tengerpart elegáns városában, Viareggio-ban, fürdési lehetőség. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Recco-Camogli-San Fruttuoso-Portofino

Korai reggeli után utazás Recco városába, ahol egy igazi focaccia-t is megkóstolhatunk. Hajóra szállunk és Camogli városába utazunk. A kis halászfalu színes házai, a tengerbe nyúló Chiesa del Mare, a Sárkány vár, a tengerparti sétány és a türkizkék tenger garantáltan mindenkit elvarázsol. Rövid szabadidő, majd tovább hajózunk San Fruttuoso elbűvölő kis öblébe, ahol fürdőzési és ebéd lehetőség vár a szabadidőben. Kora délután ismét hajóra szállunk és az olasz riviéra keleti részének egyik gyöngyszeméhez látogatunk. Portofino dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival lenyűgözi a látogatókat. A világ egyik leghíresebb és legszebb kikötőjét, az európai elit kedvenc találkozóhelyét az egyik legtöbbet fotózott településnek tartják. Szabadidő a festői városközpontban, ahol a vízen ringatózó csónakok és a színes házak tökéletes harmóniát alkotnak, luxusüzletekkel, remek éttermekkel. (Ár: 40EUR/fő) Visszaérkezés a szálláshelyre, majd vacsora. 

4. nap: Volterra-Firenze
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Jellegzetes toszkán tájakon keresztül az utunk először a falakkal körülölelt Volterra középkori hangulatú városába vezet. Az etruszk alapítású város a tartomány egyik büszkesége. A vulkanikus dombok között emelkedő Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosa egyszerűen lenyűgöző. A vastag kőfallal körülölelt városból gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre is. Középkori erőd, etruszk romok, múzeumok és a szűk utcácskákban található hangulatos kis éttermek adják a város varázsát és persze a város főtere a Piazza dei Priori, mely Olaszország egyik legszebb tere. A látnivalói mellett Volterra az alabástromfaragás központja is, így lehetőségünk lesz gyönyörű ajándéktárgyak vásárlására. Városnézésünk után folytatjuk az utunkat Firenzébe. A Virágok városa, ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Látogatásunk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A Santa Croce templom megtekintése után, a város jelképéhez a híres Ponte Vecchio hídjához látogatunk. Ezt követően a Piazza della Signoria tér és a Palazzo Vecchio épülete, valamina Loggia dei Lanzi és a Dóm tér megtekintése következik. Belvárosi sétánk után visszautazás a szállásra. (Ár: 30EUR/fő)

5. nap: Strandolás-Lido di Camaiore

Egész napos szabadprogram Montecatini Terme városában vagy fakultatív kirándulás és strandolás a toszkán tengerpart egyik legszebb partszakaszán. Utazás Lido di Camaiore üdülővárosába, ahol üzletek, bárok, éttermek és széles homokos tengerpart várja a nyaralókat. Késő délután visszautazás a szállásra. (Ár: 15EUR/fő)

6. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, búcsú Toszkánától, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli

 Félpanzió: 07.03.: 35.000 Ft/fő, 07.30.: 27.500,-Ft/fő  Egyágyas felár: 45.000,-Ft/fő
 Sztornó biztosítás: 3%  Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300 Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Montecatini Alto / sikló 7 EUR
Lucca / Dóm és Ilaria sírja 5 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR
Viareggio strandszervíz kb. 10-15 EUR
Recco-Camogli-San Fruttuoso-Portofino kirándulás 40 EUR
Volterra-Firenze fakultatív kirándulás 30 EUR
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Firenze / helyi id.vez.+regisztrációs adó 10 EUR
Lido di Camaiore fakultatív kirándulás 15 EUR
Lido di Camaiore / strandszervíz (2 nyugágy + 1 napernyő) 25 EUR-tól/nap

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1-1,5 EUR/éj/fő

 

Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büfé

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP

 Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

 
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-03 - 2024-07-08 5 éj 2 ágyas szoba Reggeli 174.900 Ft Ft/fő
2024-07-30 - 2024-08-04 5 éj 2 ágyas szoba Reggeli 174.900 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok