Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skócia-Skye sziget

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában Útazonosító: 223926
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

 

1. nap: Budapest-Edinburgh-Glasgow
Érkezés menetrendszerinti járattal Skócia történelemi és kulturális fővárosába, Edinburghbe. Tovább utazunk a Clyde folyó mentén épült Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében megtekintjük a legfőbb látnivalókkal. Ezután az „élet vízének” készítési módjával is megismerkedünk az Aucenthosan whiskylepárlóban. Szállás Glasgowban. 

 

2. nap: Loch Lomond-Inveraray-Glen Coe-Fort William
A Loch Lomond tó mentén érkezés Inveraraybe, melynek kastélya egyedi példája a barokk és a gótika tökéletes összhangjának. A skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Utazás Nagy-Britannia egyetlen hegyi gondoláján az Aonach Mor-on található Nevis Range-re, majd könnyű túra a kilátóhoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. Szállás Fort William környékén.

  

3. nap: Skye-sziget-Eilean Donan kastély
A Skye-sziget a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigete, melynek természetiszépsége lenyűgöző. Megálló a sziget „fővárosában” Portree-ben, majd a Trotternish félszigetcsodálatos sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet elhagyva látogatás a három „loch”találkozásánál fekvő, híres Eilean Donan kastélyban, mely egykoron a viking hódítók ellen védett.A kastély a „Highlander” című filmben is feltűnt,majd a vadregényes Loch Carron mentén utazás a szállásra.

 

4. nap: Urquhart kastély-Loch Ness-Inverness-Blair kastély
Látogatás a Loch Ness partján álló Urquhart kastély romjánál, majd fakultatív hajókázási lehetőség,melynek során talán a híres szörnyet is megpillanthatjuk a csillogó tavon. Folytatjuk utunkat Invernessbe, séta a központban. Megálló az Atholl hercegek és grófok székhelyénél, a Blair kastélynál, ahol a körülölelő hatalmas parkban a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. A magántulajdonban lévő kastély berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Szállás Perth környékén.

5. nap: Glamis-St Andrews-Edinburgh
Látogatás a Glamis kastélyban, a tündérmesék és legendák kastélyában, melynek mágikus varázsamindenkit rabul ejt, majd St Andrews-ban, ebben az elbűvölő tengerparti városkában, Skócia legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt sétálunk. Megálló Dunfermline Apátságnál, mely skót királyi temetkezési hely, de magyar vonatkozása is van, majd továbbutazás Edinburghba. Szállás Edinburghban.

6. nap: Edinburgh-Linlithgow-Stirling
Skócia fenséges fővárosában minden megtalálható: élő hagyományok, gazdag történelem, elegánsüzletek, modern galériák. A bazaltsziklán trónoló vár falai között híres skót királyok útjaira lépünk ésmég magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk falai között... Megtekintjük, a több mint száz évrebefalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt Végzet Kövét is. Végigsétálva a RoyalMile főutcáján a szűk sikátorokban a mai napig érezni a középkor hangulatát. Az óváros ódon és újszerű utcáit járva felfedezhetjük Edinburgh másik arcát is. A városnézés után a Linlithgow palota, tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a Skótok hányatott sorsú királynője Mária is. Továbbutazunk a hegyoromra épült Stirling várához, amely stratégiai jelentőségét egyaránt felismerte barát és ellenség. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században emelték, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII.Henrik elől. A távolban tiszta időben, a hős szabadságharcos skót lovag, William Wallase emlékművét is láthatjuk. Visszautazás Edinburghbe.

7. nap: Royal Yacht Britannia-Rosslyn kápolna
Leith kikötőjében, a világ leghíresebb hajójának a Royal Yacht Britannia fedélzetére lépve ízelítőtkaphatunk a fenséges hajó sokat megélt utazásaiból. A hajó több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. 1997-ben Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. A hajólátogatás után Roslinba kirándulunk, ahol a gyönyörű kőfaragásokkal díszített Rosslyn kápolna boltíveit csodálhatjuk meg. Visszautazás Edinburghbe,majd szabadidő.

 

8. nap: Edinburgh-Budapest
Transzfer a reptérre. Hazautazás menetrend szerint.

 

Utazás: repülővel                       Szállás: *** szálloda                        Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 319.900,-Ft/fő     Reptéri illeték: kb. 45.000,-Ft/fő      Egyágyas felár: 77.000,-Ft/fő
Biztosítás: 4.400,-Ft/fő               Sztorno biztosítás: 1.5 %

Belépők (tájékoztató árak)

Linlithgow Palota          5,50GBP
 Stirling vár                    13,00GBP
Inveraray kastély         10.00GBP
  Nevis Range felvonó    11.00GBP
Eilean Donan kastély     6.00GBP
Urquhart vár                  7.20GBP
Blair kastély                    9,50GBP
Whisky főzde                  6,00GBP
Glamis kastély                 9,75GBP
St Andrews                      5,00 GBP
Edinburgh vár                16,00GBP
Rosslyn Chapel                 9,00GBP
Royal Yacht Britannia    11,75GBP
Historic Scotland bérlet 3 napos   29 GBP

Menetrend
A Jet2 közvetlen járata

Budapest-Edinburgh     11:20  13:20
Edinburgh-Budapest      06:45  10:45

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok