Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Körutazás Irországban

Írország, Körutazás Írországban, Körutazás Írországban Útazonosító: 168407
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

1. nap Budapest - Dublin

Elutazás Dublinba menetrendszerinti járattal. Transzfer a repülőtérről a szállodába, a szálláshely elfoglalása.

2. nap    Dublin - Oughterard
Ír reggeli a szállodában. Buszos városnézés Írország fővárosában, majd utunk nyugati irányban  Kilcock, Kinnegad, Kilbeggan és Moate helységeken vezet át Clonmacnoise-ig. A délutáni órákban a Shannon folyó partján fekvő korai Ír monostort látogatjuk meg. Innen sok templom maradványa látható, többek közt a két Kerek Torony és a három Óriás Kereszt. Folytatjuk utunkat nyugatra Oughterard irányába Athlone, Ballinasloe, Loughrea és Galway érintésével. Szálláshelyünk elfoglalása. Szállás Galway-ben.

3. nap    Connemara
Ír reggeli a szállodában. Ezt a napot Connemarai túránknak szenteljük. Egy régió, amelyet keskeny tengeröblök, hullámzó dombok, kunyhók látványa és a táj zöld mezőin végighúzódó, több mérföldes kő kerítések határoznak meg. Maam Cross-on és Recess-en keresztül utazunk Clifden-be, amely egyike Írország legnyugatabbi városainak. A Tizenkét Tű hegy csodálatos hátteret biztosít a látképhez, amelyet a város alatt a torkolatába futó Owenglin folyó egészít ki. Letterfrack irányába folytatjuk utunkat a Kylemore Apátság felé. Ez a fényűző Bencés apátság Connemara szívében helyezkedik el és egy különleges magán leányiskolát tart fent. A délután folyamán érintjük a Killary Harbour-t (amely Írország egyetlen fjordja) Leenane felé, ahonnan Cong irányában, Lough Corrib partjai mellett eljutunk a Cong Apátsághoz. Ez egy XII. századi Ágoston rendi apátság. Folytatjuk utunkat délfelé, ahol egy a XIV. század közepéről származó Ferences rendház, a Ross Apátság romjait látogatjuk meg. Visszatérés szálláshelyünkre. Szállás Galway-ben.

4. nap    Clare
Ír reggeli a szállodában. Déli irányba vesszük utunkat Galway-en keresztül Clare tartományba, amely gazdag és változatos tájképpel dicsekedhet. Először is Burren-t látogatjuk meg. Ez egy hatalmas kiterjedésű mészkő szikla, ritka növényzettel és virágokkal szabdalva. Burren 70 ősi sírral rendelkezik. A legrégebbi darab a Poulnabrone Dolmen, amely több mint 4.500 éves. Következő állomásunk Kilfenora, célunk, hogy megtekintsük a három középkori Óriás Keresztet. Utunkat Lahinch irányában folytatjuk, meglátogatva Moher felséges szikláit, amelyek 213 méterrel magasodnak az Atlanti Óceán fölé. Azután Ennis-en át Bunratty felé utazunk. Megtekintjük a Bunratty kastélyt és a szintén ott található néprajzi múzeumot. A késő délutáni órákban Adare, Rathkeale és Newcastle érintésével nyugatra utazunk Templeglantine irányába, majd a szálláshelyünk elfoglalása. Szállás Limerick-ben.

5. nap    Dingle
Ír reggeli a szállodában. A mai nap a Dingle félszigettel való ismerkedésé. A szállodát elhagyva Castleisland-on keresztül Tralee felé vesszük az útirányt. Tralee-ból utunk Camp és Annascaul nevű hagyományőrző falvakon vezet át, amikor is elérjük Dingle élettel teli halászkikötőjét. A délután folyamán meglátogatjuk a Gallarus Oriatóriumot. Ez nem egy szokványos templom, az alakja egy felfordított csónakra emlékeztet. A habarcs nélkül, kövekből összerakott templom kb. időszámításunk szerint 800 és 1200 között készült. Következő állomásunk Kilmalkedar, ahol lehetőségünk nyílik megtekinteni egy XII. századi templom romjait és egy Ogham Követ. A késő délutáni órákban Killarney irányába vesszük utunkat, majd elérjük következő szállodánkat. Szállás Kerry-ben.

6. nap    A Kerry-Gyűrűk
Ír reggeli a szállodában. A mai napon Nyugat-Európa egyik legfestőibb útját járjuk be: a Kerry-Gyűrűket. Killarney-ből elindulva, követve a Laune folyót Killorglin-ig, ahol meglátogatunk egy lazac füstölő üzemet. Beutazunk Glenbeigh-be, amely falut szívesen keresik fel a horgászok és vadászok szabadságuk eltöltésére. A délután folyamán folytatjuk utunkat a hegyek és a tenger között az Ivereagh félsziget partvonalán, elhagyva Cahirciveen és Waterville tengerparti városait. Felkapaszkodunk a magas hegyekbe, Coomakista-ba, csak hogy leereszkedhessünk Caherdaniel és Sneem érintésével a Kenmare folyó völgyébe. Killarney felé térünk vissza tegnapi szállásunkra, a festői Moll’s Gap és a Ladies view (Hölgyek kilátója) útvonalán, amely pompás kilátást biztosít a tavakra. Szállás Kerry-ben.

7. nap    Ennis - Galway - Dublin
Ír reggeli a szállodában. Killarney-ből Dublin felé vesszük az irányt. Utunk Mallow, Mithchelstown és Cahir érintésével Cashel-be vezet, ahol megtekintjük a Cashel Szikláját. A szikla egy mészkő kiszögelésen helyezkedik el, ami miatt már mérföldekről a tájkép meghatározó eleme. Az itt található középkori emlékhelyek csoportja magában foglalja a Szent Patrick katedrálist a Kerek Toronyot a Cormacs Kápolnát és a Vicars Choral Hall-t (Lelkészek Kórusterme). Délután folytatjuk utunkat Dublin felé, útba ejtve Kilkenny középkori városát. Szabadprogram lehetőség sétára, nézelődésre és vásárlásra a város számos kézműves boltjában. Kilkenny-ből Athy-n és Kilcullen-en keresztül érjük el utolsó esti szállásunkat. Szállás Dublin-ban.

8. nap    Dublin - Budapest
Kontinentális reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a menetrendszerinti járattal Budapestre.

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
- repülőjegy Budapest - Dublin - Budapest útvonalon, menetrendszerinti járattal
- 20 kg poggyász szállítása
- elhelyezés kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, középkategóriájú szállodákban
- magyar nyelvű idegenvezetés
- az utazás modern, légkondicionált busszal történik
- transzferek

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák :
-repülőtéri illeték
-belépõk (kb. 55,- Euro)
-biztosítás (70 év felett dupla ár)
-Stornobiztosítás

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok