Skócia - diák csoportoknak

scotland_.jpg
Elhelyezés: 
családoknál
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
88-1

0. NAP Indulás az esti órákban Budapestről. Éjszaka az autóbuszon.

1. NAP Útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium:
1-2 órás délutáni városnézés ”Európa fővárosában”, Brüsszelben (a menetidő függvényében): Grande Place, Maneken Pis, Királyi Palota és kert – Franciaország. Útközben 3-4 óránként félórás pihenő, kultúrált benzinkutak parkolóinál. Este javasolt szállás egy Dunkerque-i tranzithotelben.

2. NAP Reggel átkelés a Csalagúton a kora reggeli órákban és indulás Skócia felé, útközben rövid pihenőkkel. Kb. 2 órás megállás lehetséges Yorkban. Séta a városban, látogatás lehetséges a York-i Székesegyházban és a Jorvick Viking Múzeumban Este szállásfoglalás.

3. NAP Indulás Edinburghba, a „fekete városba”. Délelőtt autóbuszos városnézés (vár,„királyi mérföld”, St. Giles Katedrális, Scott Emlékmű). Látogatás az Edinburgh kastélyba - skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, St. Margit kápolna. Délután séta a „Royal Mile”-on, a műemlékekben gazdag főutcán, szabadprogram a városban (Princes Street). Majd látogatás lehetséges a Palace of Holyroodhouse-ba. Indulás a szállásra.

4. NAP Délelőtt indulás a Felföldre.
Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér „szellemkastélyázoz, a Blair Castlehoz. Érintjük az utolsó, 1746-os cullodeni csatavesztés („skót Mohács”) helyszínét, s ha elég „felnőtt” a csoport, akkor látogatás lehetséges egy igazi skót whiskyfőzdébe. Továbbindulás Inverness felé (Felföld fővárosa), látogatás a Loch Ness- tavához, Urquart várromjainak megtekintése. ”Talán Nessy-vel is találkozunk?” Visszaúton a Glencoe völgyén keresztül jövünk, innen kis kitérővel Killinbe érkezünk (a Dochart vízesés megtekintése). Hazaindulás.

5. NAP Délelőtt indulás St. Andrews-ba, majd látogatás Dundee-ba, ahol Scott kapitány hajója a Discovery (F) tekinthető meg, mellyel a Déli-sarkra indult. Majd a Glamis kastély (F) megtekintése, ahol a „királyi nagyi” született, s mely a „kísértetek” által legkedveltebb kastély, majd visszaúton, ha marad még idő, megállás lehetséges a Linlithgow Kastélyba (F), ahol Stuart Mária, a skótok királynője született. Indulás a szállásra.

6. NAP Reggel indulás London felé, útközben érintjük a Melrose Apátságot a skót határvidéken, majd látogatás Abbotsford-ba, Sir Walter Scott, a világhírű író házának megtekintése, majd rövid pihenő Gretna Green-ben, ahol akár egy rendhagyó esküvői szertartás részesei is lehetünk! Szállás tranzitszálláson Coventry-ben.

7. NAP Reggeli után indulás hazafelé. Indulás a kikötőbe. Átkelés a csatornán a Csalagúttal. Folyamatos hazautazás. ÚTVONAL: Franciaország – Németország – Ausztria – Hegyeshalom. Éjszaka a buszon.

8.NAP Érkezés a kora reggeli órákban Budapestre.