Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén - London és Közép Anglia

 

canterbury_riverstour.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
31-4
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020 Július 28 - Augusztus 07. - Részvételi díj: 322.000.- Ft/ fő.
 
Előzetes helyfoglalás:
2021. Július 20-30. - Részvételi díj: 322.000 Ft/fő
 

Járulékos költségek: 

Biztosítás
Fakultatív vacsora

 


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Németország 
A reggeli találkozó után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. nap: Németország – La Manche csatorna – Greenwich – London
Reggeli után továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Programunk Greenwich-ben, a Világörökség részét képező parkban tett sétával kezdődik, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a kápolnát a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó 0 hosszúsági kört, és a Cutty Sark vitorlás hajót. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat. (4 éj)

3. nap: London
Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön. sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett található a Tower Híd, amely London egyetlen felnyítható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Ezt követően szabadprogram a belvárosban, ekkor, ha valaki szeretné, megtekinteni a várost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

4. nap: London
Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. A Westminster negyedben folytatjuk programunkat, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, Big Ben óratornyát, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Továbbmegyünk a Parlament térre, következő megállunk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovas testőrség laktanyáját is. A Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhethetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Továbbsétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

5. nap: London – Windsor - London
Reggeli után elsőként a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is. Aki ellenben ez idő alatt, vásárolni szeretne az Oxford Street-en és környékén, vagy a Madame Tussaud's Panoptikumot akarja felkeresni, erre is lesz lehetőség. Este visszamegyünk szállásunkra. 

6. nap: Hampton Court - Winchester - Swindon
Reggeli után busszal kimegyünk VIII. Henrik mesés palotájához. A kastély kertje meseszép, ahol többszáz éves teniszpálya (a világ legrégebbi pályája) mellett egy érdekes labirintus is található. Lefényképezhetjük a világ legrégebbi szőlőtőkéjét is. Az épület szobáinak festménei szép bútorai mellett a középkori konyha szokta még elnyerni a látogatók tetszését. Ezt követően elmegyünk Winchesterbe, rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, Swindonba (2 éj). Vacsora.

7. nap: Oxford - Stonehenge
Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttesről és sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor nyilatkozniuk kell azoknakm akik nem szeretnék megtekinteni ezt a Világörökséget, mert akkor nekik nem rendelünk belépőjegyet. Akik nem nyilatkoznak előre, azoknak megrendeljük a belépőt. Ezen utólagosan változtatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap. Vacsora.

8. nap: Stratford - Warwick - Nottingham
Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

9. nap: Nottingham - York - Hull
A mai napon Robin Hood földjén járunk. Notthingham várkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Természetesen lesz szabadprogram is itt. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszaka komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehtőség (fizetés a helyszínen).

10. nap: Zeebrugge - Brüsszel - Németország
Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba utazunk. Busszal és gyalogosan is bejárjuk Brüsszel fő látványosságait - Királyi Palota, Bíróság épülete - majd sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken PPis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el fővárost és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén lesz.

11. nap: Németország - Budapest

Reggeli után utazás - rövid pihenők beiktatásával - Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Belépők ára: Kb 219 GBP
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

London – Tower 25,30 GBP
London - Westminster Abbey 23,00 GBP
London Eye (egyénileg) 30,00 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal) 17,00 GBP
Hajózás a Temzén 12,00 GBP
York – Katedrális 11,50 GBP
Windsor – kastély 22,50 GBP
Stonehenge 19,00 GBP
Oxford - Christ Church katedrális 10,00 GBP
Shakespeare szülőház 18,00 GBP
Warwick (kastély) 28,00 GBP
Winchester Castle 2,50 GBP

 


Részvételi díj:
Autóbusz: 2020 július 28 - augusztus 07. Részvételi díj: 322.000.- Ft/fő
Egyágyas felár: 135.000 Ft
Fakultatív vacsora: 42.000.- Ft/fő
60 év felettiek kedvezménye: -2.000.- Ft
Biztosítás: 8.525 Ft/fő

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli, hajón önellátás

 Részvételi díj tartalmazza:
A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj hajón
Reggelis ellátást (a hajón önellátás)
Magyar nyelvű idegenvezetést
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Részvételi díj nem tartalmazza:
Biztosítás
Fakultatív vacsora
Egyágyas felár

 

FELLSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK 

Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett 
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló 
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút 
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút
Győr M1-es mellett MOL-kút 
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló  
Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló 
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem 
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló

 

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.