Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén - London és Közép Anglia

canterbury_riverstour.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
31-4
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2018 Július 30 - 8. végig busszal
Részvételi díj: 265.000.- Ft/ fő.
 
2018 augusztus 01- augusztus 07. repülő + busz
Részvételi díj: 279.000.- Ft/fő + reptéri illeték

Járulékos költségek: 

Biztosítás

 

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Németország (1100 km) 
A reggeli találkozó után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. nap: Németország – La Manche csatorna – Canterbury – London (640 km)
Reggeli után továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Utunkat London felé megszakítjuk Canterburyben. A Canterbury Katedrális az anglikán egyházközösség központja, az érsekség székhelye. 597-ben építették és része a világörökségeknek is. A középkori Szent Margit-templom ma a "Canterburyi mesék" (The Canterbury Tales) otthona, ahol életnagyságú figurák jelenítik meg Geoffrey Chaucer elbeszéléseit. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat. (3 éj)

3. nap: London
Repülős utasoknak Bp. – London
Repülős utasaink korán reggel utaznak Londonba és együtt kezdik a városnézést a buszos utasokkal. Egész napos városnézés keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezután a Lovastestőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Délután még ellátogatunk a Picadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol megnézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét. Ha valaki szeretné megtekinteni a főváros esti fényeit, a London Eye óriáskerekének kabinjából megteheti. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

4. nap: London
Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután szabadprogram, mely során meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is vagy sétálhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján vagy a közeli Sohoban. Szállás Londonban.

5. nap: London – Windsor - Stonehenge (260 km)
Legendák nyomába indulunk a mai napon. Először a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Kastélylátogatásunk befejezése után Anglia legrégebbi emléke felé indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy meg szeretné-e tekinteni ezt a Világörökséget. Ezen utólagosan változtatást nem tudunk elfogadni. A fantasztikus élmény után továbbutazunk, szállásunk Közép-Angliában lesz.

6. nap: Oxford - Stratford – Warwick (190 km)
Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttesről és sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

7. nap: Nottingham – York – Hull (220 km)
Reggel észak felé indulunk. Robin Hood földjén járunk. Nottingham városkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Felkeressük még Anglia hajdani legnagyobb piacterét is, ahol ma a monumentális modern városháza áll. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felévesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés helyszínen).

8. nap: Zeebrugge– Brüsszel – Németország (550 km)
Repülős utasok: Brüsszel-Charleroi – Budapest
Reggel kötünk ki Zeebruggeben. Felszállunk a buszunkra és először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, királyi palota, bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Repülős utasok a menetrend függvényében hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén.

9. nap: Németország – Budapest (860 km)
Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Részvételi díj:
Autóbusz: 2018 július 30 - augusztus 8. / 10 nap: 265.000,- Ft
Egyágyas felár (buszosoknak): 99.000.-
Kétágyas kabin felár (/fő): 15.000 .
60 év felettiek kedvezménye: -2.000.-

Repülő:  2018. augusztus 1-7./ 8 nap: 279.000,- Ft + ill.
Repülőtéri illeték: 48.000 .-
Repülőtéri transzferek: 12.000.-
Egyágyas felár (repülősöknek): 72.000.-
60 év felettiek kedvezménye: - 2.000.-


FELLSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK 

Budaörs AGIP-kút 
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló 
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút 
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút
Győr M1-es mellett AGIP-kút 
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló vagy Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló  
Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló 
Pécs Domus parkoló 
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem 
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.