Lakóhajóval Írországban

 

lakohajoir1.jpg
Utazás: 
egyéni
Azonosító: 
5-4

A lakóhajók 2-12 fő kényelmes elhelyezésére kialakított „úszó apartmanok”, melyek minden kényelemmel felszereltek. Kezelésük annyira egyszerű, hogy még „vízi jártassági” engedély sem szükséges a vezetésükhöz! A bázison dolgozók a hajók átadásakor minden információt megadnak, amire utasainknak hajóútjuk során szükségük lehet (látnivalók, éttermek, technikai információk, stb), sőt még egy rövid (1-2 órás) betanítás is a program része!

Az alábbiakban családoknak, baráti társaságoknak, vagy épp magányra, visszavonultságra vágyóknak kínálunk különleges pihenési formát. A vizek és a természet szerelmesei, az eldugott kulturális emlékeket keresők, a nem életveszélyes kalandra vágyók a csendre, nyugalomra éhesek biztos felüdülésre számíthatnak. Itt nincs ébresztő és közös reggeli a büféasztalok körül tülekedve, nincs egymásra várás, időpontra túraindulás, rohanós múzeumlátogatás, esti animációs programon részvétel. Helyette a mozgóárus pék dudaszója és ínycsiklandozó croissonok illata ébreszt madárdallal. Bicikli, séta, kis templom harangszava hívogat, kihívás és öröm a zsilipelés, felhôtlen gyermekkort idéz a fürdôzés. Esténként gyertyafény, finom bor, tücsökciripelés, ezer csillag kíván nyugodalmas jó éjszakát. Mobil telefonok, lap-topok isten véletek – indul a felfedezőtúra a Pénichette-k fedélzetén.

 

A hajó vezetése rendkívül egyszerű. A legtöbb típuson alsó (az utastérben) és felső (a fedélzeten) kormányállás is van. Elérhető maximális sebesség 15 km/óra. A hajóút mentén bárhol ki lehet kötni, és ott lehet éjszakázni, de jól felszerelt kikötôk is rendelkezésre állnak széleskörű szolgáltatásokkal (vízvételi, tankolási, bevásárlási lehetőség). Megálláskor, kiránduláskor, városlátogatás, biciklitúra előtt a hajó biztonságosan lezárható.

Zsilipelés: A legnagyobb kaland… Mindenki saját maga, önállóan zsilipel, melyet a hajón utazó családtagok ismerôsök elismerô és helyenként irigy pillantásai kísérnek… Jack Sparrow kapitány sem csinálná jobban!


AKCIÓS IDŐPONTOK ÉS ÁRAK:
Írország

2011.06.04-06.11. P1500R 8/12 személyes
Ballinamore - Ballinamore: 543 900,-

2011.06.04-06.11. P1107W 2/7 személyes
Ballinamore - Ballinamore_:  180 900,-

2011.06.08-06.15. P1260R 6/10 személyes
Ballinamore - Ballinamore: 456 900,-

2011.06.11-06.18. P935W 2/5 személyes
Ballinamore - Ballinamore: 230 900,-

2011.06.11-06.18. P1020FB 2/5 személyes
Ballinamore - Ballinamore: 325 900,-

2011.06.25-07.02. P1400FB 8/9 személyes
Ballinamore - Ballinamore: 601 900,-


Túra útvonal: Írország
Holdbéli tájak, vízesések és misztikus barlangok, átlátszó vizű hegyi források. Fedezze fel Írország lélegzetelállító természeti szépségét! Tudta Ön, hogy Írországot a 40 különböző zöld színárnyalat országának is nevezik? Az Európa egyik legszebb folyójának tartott, 344 km hosszú Shannon folyó mentén felfedezheti az ország természeti kincseit, középkori kastélyait és apátságait, és megismerkedhet az ír pubok egyedülálló hangulatával.

Útvonal: Ballinamore- Leitrim- Carrick on Shannon- Roosky- Lough Key- Boyle- Ballinamore
151 km / 21 zsilip / napi kb. 4 óra navigálás

Ballinamore Középkori eredetű vonzó kisváros, melynek XIX. századi házai és kis üzletei bájos összképet alkotnak. Kiváló kiindulópont golfhoz vagy lovastúrához.

Leitrim megye Hegyes-dombos vidékek váltakozása zöldellő síkságokkal az Allen tó két oldalán, vízesések és középkori várkastélyok várják az idelátogatókat. A vidék igazi paradicsom a hajózás szerelmeseinek csakúgy mint a szenvedélyes horgászoknak és a golf kedvelőinek.

Carrick on Shannon A nagy történelmi múlttal rendelkező város a Shannon folyó mentén fekszik. Számos gyögyörű tó veszi körül, fontos nemzetközi horgászversenyeket is rendeznek itt. Romos kastélya, ősi udvarházai és bájos kápolnái elbűvölik az idelátogatókat.

Roosky A lakói heves vérmérsékletéről ismert kisváros három megye találkozásánál helyezkedik el. Sajátságos hangulatú utcái, vendégszerető lakói és vidám sörözői marasztalják a turistákat.

Lough Key A több mint 30 szigetet számláló Lough Key tó kedvelt kirándulóhely: hatalmas parkjában a vizi sportok kedvelői csakúgy mint a túra és a séta szerelmesei megtalálják a kedvükre való időtöltést

Dromahair Festői falu, melynek közelében találhatóak a VIII. Henrik által lerombolt Creevylea ferences rendi apátság romjai és a Gill tó partján büszkén emelkedő, 1609-ben épített Parke kastély.

Boyle Csodálatos erdők és park a Key tó körül, ideális a horgászok és a sétát kedvelők számára. Nevezetességei: az Abbeytown híd, a cisztercita apátság és a Drumanone Dolmen.

  


HAJÓTÍPUSOK

Hajótípus: 1106 FB
Az 1106 FB típusú hajó maximum 7 főt szállíthat de 4 fő számára tökéletesen kényelmes.
A hajón elején 1 db kétágyas kabin található mosdókagylóval. A folyosón szekrény van és innen nyílik a tusoló a tengeri WC-vel. A hajó középső részén is egy kétágyas kabin található amelybe kérésre egy a plafonról leereszthető ágyat lehet pluszban elhelyezni. A hajó hátsó részében fekszik a nappali a konyhasarokkal. A nappali kanapéja kétszemélyes ággyá alakítható át. Benti és kinti pilótaülés is van. A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények. A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni.

Hajótípus: 1260 R
Az 1260R típusú hajó maximum 10 főt szállíthat de 6 fő számára tökéletesen kényelmes.
A hajón 3 db kétágyas kabin található. A hajó elején elhelyezkedő két kabinban kérésre el lehet helyezni egy, a plafonról leereszthető pótágyat. Minden kabinban van mosdókagyló és szekrény. A hajón két tusoló és tengeri WC áll a vendégek rendelkezésére. A hajó középső részét egy nappali és konyhasarok valamint a pilótaszék és kormány foglalja el. Az asztalt kétszemélyes ággyá lehet alakítani. A nappali rész felett két elhúzható tetőablak van.A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények.A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni.

Hajótípus: 1400 FB
Az 1400 FB típusú hajó maximum 9 főt szállíthat, 8 főnek nagyon kényelmes
A hajó elején 2 db kétágyas kabin található. Mindkét kabinban van szekrény és mindkettőhöz tartozik tusoló kabin tengeri WC-vel. A hajó hátsó részén két kabin fekszik. Az egyikben 1 db kétágyas ágy van és lehet betenni kérésre egy gyermek pótágyat. A másik kabinban egy emeletes ágy van. Mindkét kabinban van szekrény és a két kabinhoz tartozik egy tusoló kabin valamint egy külön kis helyiségben tengeri WC. A hajó központi részében helyezkedik el a nappali és a konyhasarok. A nappali kanapéja egyágyas ággyá alakítható. Ugyanitt van a pilóta ülés is.
A konyha jól felszerelt, hűtőszekrény és tűzhely valamint edények találhatóak benne.

Hajótípus: 1500 FB
Az 1500 FB típusú hajó maximum 12 főt szállíthat..
A hajón összesen 4 kabin található. Minden kabinban egy db kétszemélyes ágy van és kérésre el tudnak helyezni egy emeletes ágy jellegű ágyat pluszban, így a kabinok 3 személyessé válnak. Minden kabinhoz tartozik egy fürdőszobasarok tengeri WC-vel és tusolóval és minden kabinban van öltöző szekrény.
A hajó közepén helyezkedik el a konyhasarokkal kiegészített nappali. Itt található a pilóta ülés is. A konyha jól felszerelt, hűtőszekrény és tűzhely valamint edények találhatóak benne.

Hajótípus: 1500 R
Az 1500 R típusú hajó maximum 12 főt szállíthat.
A hajón összesen 4 kabin található. A hajó elején elhelyezkedő 2 kabinban kérésre el tudnak helyezni egy emeletes ágy jellegű ágyat, így ezek a kabinok 3 személyessé válnak. Minden kabinban van mosdókagyló és öltöző szekrény. A hajón van két tengeri WC külön helyiségben valamint két tusolófülke.
A nappali részben található egy jól felszerelt konyhasarok. A nappaliban az ebédlő asztal kétszemélyes ággyá alakítható ágy.
Két nyitható tetőri ablak is van a nappali részen illetve a pilóta ülés is itt található.

Hajótípus: F1020 FB
Az F1020FB típusú hajó maximum 5 főt szállíthat.
A hajó elején található egy kétágyas kabin, egy tusoló mosdókagylóval és tengeri WC-vel valamint egy kis szekrény. A hajó hátsó részében található egy kétágyas kabin, egy tusoló mosdókagylóval és tengeri WC-vel valamint egy kis szekrény. A hajó középső részét egy kis nappali és konyhasarok valamint a pilótaszék és kormány foglalja el.
A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények.
A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni. A fedélzeten hátul pedig van egy kis terasz műanyag kerti bútorokkal.

Hajótípus: F1107 W
Az F1107W típusú hajó maximum 7 főt szállíthat.
A hajó elején található egy kétágyas kabin mosdókagylóval valamint egy kis szekrény. A folyosón található egy tusoló tengeri WC-vel és egy szekrény. A hajó középső részében található egy kétágyas kabin egy őótággyal. A hajó hátsó részét egy kis nappali és konyhasarok foglalja el, ahol egy ággyá alakítható kis kanapé van. A pilótaszék bent van.
A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények.
A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni.

Hajótípus: F1165 FB
Az F1165FB típusú hajó maximum 7 főt szállíthat.
A hajó elején található egy kétágyas kabin, egy tusoló mosdókagylóval és tengeri WC-vel valamint egy kis szekrény. A hajó hátsó részében található egy kétágyas kabin, és különálló rész emeletes ággyal, egy tusoló mosdókagylóval és tengeri WC-vel valamint egy kis szekrény. A hajó középső részét egy kis nappali és konyhasarok valamint a pilótaszék és kormány foglalja el.
A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények.
A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni. A fedélzeten hátul pedig van egy kis terasz műanyag kerti bútorokkal.

Hajótípus: F1180 FB
Az F1180FB típusú hajó maximum 7 főt szállíthat.
A hajó elején található két kabin, mindkettő kétágyas. Mindkét kabinhoz saját öltöző szekrény és saját tusoló (mosdókagylóval és tengeri WC-vel) tartozik. Az egyik kabinba pótágy helyezhető. A hajó hátsó részében található egy kabin egy kétszemélyes ággyal, szekrénnyel. A kabinhoz egy tusoló is tartozik mosdókagylóval és tengeri WC-vel. A hajó középső részét egy kis nappali és konyhasarok valamint a pilótaszék és kormány foglalja el. A nappali kanapéját egyágyas ággyá lehet alakítani.
A hátul található konyharészben van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények. A hajó középső részén kis nappali található a pilótaüléssel és a kormánnyal.
A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni. A fedélzeten hátul pedig van egy kis terasz műanyag kerti bútorokkal.

Hajótípus: 935 W
A 935 W típusú hajó maximum 2 felnőtt+ 1 gyermek (18 év alatti) részére tökéletesen kényelmes.
A hajón 1 db kétágyas kabin található. A kabinban van mosdókagyló és egy kis tároló helyiség.
A hajó középső részén egy fekvőhely és zuhanyzó található, a zuhanyzóban mosdókagyló és tengeri WC áll a vendégek rendelkezésére.
A hajó hátsó részén található az étkező és konyha rész. A konyharészen van hűtőszekrény tűzhely és a szükséges edények.
A fedélzeten elöl egy kis "napozó" rész van, ahova a bérelt kerékpárokat is fel lehet tenni.


A megadott árak a következőket tartalmazzák:
• a hajó bérleti díja teljes felszereléssel (ágynemű, konyhai edények stb.) 7 éjszakára útvonaltól függetlenül,
• a hajó biztosítása,
• 13 kg-os gázpalack,
• Locaboat kézikönyv,
• „lakóhajózási” tanfolyam,
• segélyszolgálat az utazás során
• útlemondási biztosítás.

A megadott árak a következőket NEM tartalmazzák (helyszínen fizetendőek):
• üzemanyagdíj (19-29 euró/5 üzemóra), amely hajótípusonként változik,
• opcionális költségek: kerékpár, gumicsónak, parkoló, háziállat, végtakarítás, transzferek repülőtér és a hajóbázis között, stb.
• kaució hajótípustól függően 800-1500 euró

Kaució-euró/hajó
Pénichettes 935/935W/New-Con-Fly:  800
Pénichettes 1107/1107W/1106FB:  900
Pénichettes 1120R/1020FB:  1000
Pénichettes 1160FB/1165FB/1180FB/1260R :1100
Pénichettes 1400FB/1500R :1200
Pénichette 1500FB:  1400
Europa 400/Europa 600/Europa 700 : 1500

Opcionális költségek-euró/hét
Kerékpár kölcsönzés :44,8
Gyermek kerékpár kölcsönzés: 21
Zárt autóparkoló: 32
Fedett autóparkoló: 46
Gumicsónak+evező bérlés (s Íro.) :49
Motor kit: 49
Háziállat a fedélzeten : 5 Euró/nap/állat 22
Transzfer repülőtér és kikötő között lekérésre
Transtfer taxival vagy a jármű érkezési pontra való elszállítása csak odaút esetére lekérésre