A kastélyok és legendák földje: Skócia

skocia2.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
családoknál
Ellátás: 
önellátás + teljes ellátás
Utazás: 
busz
Ára: 
199.990 Ft/fő
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
26
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2018 július 07-14.
2018 szeptember 15-22.

Részvételi díj: 199.990 Ft/fő .

Járulékos költségek: 

Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő

BBP biztosítás(70 éves korig): 5.500 Ft/fő
BBP biztosítás(70 éves kortól): 11.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 30.000 Ft

Belépők hozzávetőleges árai kb: 200 GBP/fő
Kötelező városbelépési díjak, idegenforgalmi adók: össz.: 25 GBP/fő
2/3 ágyas kabin felár (amennyiben nem szeretnének 4 fős kabinos elhelyezést):
15.000 Ft/fő/út
A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) helyszínen igényelhető kb. 25-30 Euro/út

A KASTÉLYOK ÉS LEGENDÁK FÖLDJE, SKÓCIA
MEGÚJÚLT PROGRAMMAL

Időpontok: 2018 július 07-14, 2018 szeptember 15-22.
Időtartam: 8 nap/7 éjszaka
Elhelyezés: Családoknál (4 éj), Komphajó kabinban (1-1 éj) Formule 1 tranzitszálláson (1 éj)
Ellátás: Tranzitszállásokon, komphajón - önellátás, Családoknál- teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
Utazás: autóbusszal

Program:
1. nap:

Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, az 56-osok tere, Időkeréktől. Egész napos utazás után este a tranzitszállás elfoglalása.

2. nap:
Továbbutazás Amszterdamba, ahol felfedezzük a történelmi belvárost: Majd elkezdjük városnéző sétánkat Amszterdamban: Dam tér, Nieuwe Kerk, Királyi Palota, Monument van de Weereldorloog, Damrak, Beurs - Árutőzsde, Central station, Városháza, Oude Kerk, Rembrandt-ház stb. Ezt követően szabadidő. Este Amszterdam kikötőjéből komphajóval utazunk Newcastle-be. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

3. nap:
Érkezés reggel Newcastle-be, továbbindulunk Skócia felé. Először a templomos és a szabadkőműves jelképekkel díszített Rosslyn kápolnát keressük fel, mely a Davinci-kód című könyvből/filmből is ismert(itt keresték a Szent Grált). A világ egyik legmisztikusabb helyéről számos legendát, történetet hallhatunk idegenvezetőnktől. Ezt követően ellátogatunk a világon egyedülálló mérnöki csodához, Falkirk Wheel vízduzzasztóhoz, ahol két különböző magasságú csatorna között emeli át a kisebb hajókat, így oldva meg azok hajózhatóságát (melyet mi is kipróbálunk!). . A Falkirket, Edinburgel összekötő Union-csatorna és folytatása a Clyde-csatorna vizének szintkülönbsége 24 méter és mégis teljes hosszában közlekednek rajta hajók.. Délután felefedezzük Stirlinget: megtekintjük a város középkorból fennmaradt várát, valamint a Wallace Monument-et, mely William Wallace-nek, a skót nemzeti hősnek állít emléket. Este a szálláshelyek elfoglalása Stirlingnél, családoknál.

4. nap:
Egész napos program a skót fővárosban: Edinburgh Castle, Camera Obscura, Royal Mile, Whisky Múzeum, St. Giles Cathedral, Parliament House, John Knox’s House, Canongate, Holyrood Palace, Princess Str., Scott Monument, Waverley Shopping Center…Este visszatérés a családokhoz.

5. nap:
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Kirándulás a Loch Ness tóhoz. Útközben a csodálatos Blair Castle megtekintése, ahol még az earl-ök ma is élnek. Invernessen áthaladva érkezés a Loch Ness-i tóhoz, mely a híres szörny, Nessi otthona. Hajóra szállunk és a tavat átszelve (közben figyelve hátha Nessi is felbukkan a habok közül) gyönyörködünk a tájban. Urquhart váránál kötünk ki. Este visszatérés a családokhoz.
A fakultatív program ára: 30 GBP/fő (+ belépődíjak, hajójegy)

6. nap:
Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Délelőtt Abbotsfordba kirándulunk, a skót költő, Sir Walter Scott álom kastélyához, melynek érdekessége hogy saját tervei alapján középkori kastély mintájára építtetett. A kastélyban megtekinthető az eredeti berendezés, számos műtárgy. és a Melrose apátság felejthetetlen romjaihoz. Az apátságot I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol az egykori szentély falánál teljes titokban temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Látogatás egy Whisky lepárlóba, ahol a whisky készítés rejtelmeibe pillanthatunk be, és természetesen a kóstoló sem marad el. Este visszatérés a családokhoz.
A fakultatív program ára: 25 GBP/fő (+ belépődíjak)

7. nap:
Reggel a szállás elhagyása. Út közben megálló Alnwick kastélynál, mely a páratlan szépsége mellett arról híres, hogy itt forgatták a Harry Potter című film egy részét (a seprűlovagolást a kastély udvarán ki is próbálhatjuk! ). Kellemes séta kastélyparkban, ahol felkeressük a sövénylabirintust, és a ma már világhírű két belga kertész (Jacques és Peter Wirtz) által tervezett mérgező növényekből álló kertrészt, melynek célja hogy minél több ember legyen tisztában a természet veszélyeivel. Délután továbbutazás Newcastle-be. Komppal kelünk át Amszterdamba. Éjszaka a komphajón 4 fős, saját fürdőszobás kabinokban.

8. nap:
Indulás hazafelé. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, éjszaka az autóbuszon. Visszaérkezés Budapestre, a kiindulási helyre.

Részvételi díj: 199.990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, szállások, megadott ellátás, komp, és az idegenvezetés költségét. 

Regisztrációs díj: 1.000 Ft/fő
BBP biztosítás: 5.500 Ft/fő
BBBP biztosítás 70 év felett: 11.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft
Belépők hozzávetőleges árai kb: 200 GBP
2/3 ágyas kabin felár (amennyiben nem szeretnének 4 fős kabinos elhelyezést): 15.000 Ft/fő/út
Kötelező városbelépési díjak, idegenforgalmi adók: össz.: 25 GBP/fő
A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) helyszínen igényelhető kb. 25-30 Euro/út


Felszállási lehetőségek az autóbuszra:
· Budapest, 14. kerület, 56-osok tere, Időkerék
· M7/M1-es autópálya, Budaörsi- Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő
· M1-es autópálya, Sasfészek-tó Pihenőhely, MOL benzinkút, 21-es km kő
· M1-es autópálya, Zsámbéki- Pihenőhely, Agip benzinkút, 28-as km kő
· M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
· M1-es autópálya, Remeteségi- Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő
· M1-es autópálya, Bábolna- Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
· M1-es autópálya, Arrabona- Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
· M1-es autópálya, Mosoni- Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Kérjük, hogy ha nem a budapeti felszállást választják, jelezzék felénk megrendeléskor (a csatlakozás időpontját a visszaigazoláskor küldjük).

CsatolmányMéret
a_kastelyok_es_legendak_foldje.pdf61 KB
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.