Blenheim kastély és Cotswolds

blenheim_palace1.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
London
Ára: 
kb: 20.520 Ft/fő
Azonosító: 
100- AS/18

Egész napos kirándulásunk az Oxford meletti Blenheim-palotába, Sir Winston Churchill szülőhelyére és a környező vidékre Cotswoldsba.

Az Oxford melletti Woodstock kisvárosból egy diadalíven át lehet a kastélyhoz jutni.  A kastély a legnagyobb nem királyi kastély Nagy-Britanniában. Egy gondosan megtervezett, óriási park közepén található a Blenheim-palota. 

A palota eklektikus ihletésű épülete kitűnő példája a 18. századi főúri otthonoknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve. A blindheimi csata (1704) emlékére épült. Az építész, Sir John Vanbrugh és a ház úrnője, Sarah, több témában nem értettek egyet, ezért a kastély tervét többször módosítani kellett, ami nem tervezett költségekhez vezetett. A többletköltségek felemésztették a herceg vagyonának java részét és a kastélyt csak az építész halála után sikerült befejezni. A befejező munkálatokat Nicholas Hawksmoor, John Vanbrugh munkatársa felügyelte.

 

A parkot különösen sokszor átalakították. 1764-ben a befolyásos tájépítész, Capability Brown átalakította az 1010 hektáros parkot és kialakította a kastély előtti tavat. A teraszokat 1920-ban a francia Achille Duchêne építette újjá a 17. század stílusában. A kastély ma a tizenegyedik Marlborough herceg tulajdona, de belépődíj ellenében látogatható.
Az itt született Sir Winston Churchill életéről állandó kiállítást rendeztek be a kastélyban.

 

Cotswolds az elragadó vidék! A megszámlálhatatlan történelmi emléktől és történeti örökségtől telve a Cotswold vidék bájos keveréke a lélegzetelállító természeti szépségeknek, a nyüzsgő vásárvárosoknak és álmos falucskáknak.


 

Indulási napok: Május - Szeptember között /Péntek, Szombat, Vasárnap/

Túra időtartama: 8 óra.
A túra ára: 24.080.- Ft.
Gyerek: 19.780.-
Indulás: 9.00
Túra nyelve: angol
Túra Kód: AS/66 - belépőjegyek nélkül

Indulási napok: Május - Szeptember között /Péntek, Szombat, Vasárnap/
Túra időtartama: 8 óra.
A túra ára: 31.640.- Ft.
Gyerek: 27.840.-
Indulás: 9.00
Túra nyelve: angol
Túra Kód: AS/19 - belépőjegyekkel és ebéddel