8 nap Skóciában, Skye szigeti kirándulással Glasgow indulással

 

glasgow-city.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Város: 
Glasgow
Azonosító: 
58-8/GLA

 8 nap Skóciában, Skye szigeti kirándulással Glasgow- indulással
8 nap / 7 éjszaka
KÓD: FD003

Útvonal:
1. nap: Glasgow
Érkezés Glasgowba, autó felvétele a reptéren, szállás elfoglalása Glasgowban. Menetrend fügvényében városnézés. Skócia legnagyobb városa Viktória korabeli építészete mellett pezsgő kulturális életéről is híres. A művészet kedvelői garantáltan megtalálják számításaikat, aki pedig kikapcsolódni, szórakozni vágyik, számtalan lehetőség közül választhat. Néhány érdekesség: A csodálatos középkori katedrális, városi kamara épülete, csodák palotájának mely szíve a Science Mall, Holmwood House., Kelvingrove Art Gallery and Museum. (Edinburgh reptérre érkezés esetén másik programot ajánlunk)

 

2. nap Loch Lomond, Oban, Fort William
Loch Lomond környéke, majd indulás Fort William felé, útközben Inveraray városkában megálló, majd Oban városa, esetleg az Oban whiskygyár bejárása, Fort William-ben hajókázási lehetőség, fókatúrával. Szállás Fort William környékén.

3. nap: Skye sziget
indulás Mallaig-be, útközben a Glenfinnan viadukt és a Harry Potter gőzösvonat, kompátkelés Skye-szigetre. Egy nap a szigeten: gyönyörű természeti képződmények, Portree halászfalucska, Dunvegan Kastély, a McLeod Klán székhelye, szállás Skye szigetén, vagy a sziget környékén.

 

4. nap: Eilean Donan, Loch Ness, Inverness
Indulás Loch Ness felé, útközben az Eilean Donan kastély, az „Öt Nővér” hegyek. Loch Ness, az Urquhart Vár, hajótúra lehetőség a híres tavon, szállás Inverness környékén.

5. nap: Inverness, Blair Kastély, Pitlochry, Scone Palota
Inverness, ezután indulás vissza Edinburgh felé Blair Atholl-on és Pitlochryn keresztül, útközben érdemes megnézni a hófehér Blair Kastélyt, Skócia egyik legszebb és leglátogatottabb Kastélyát. Pitlochryban egy egyedülálló látványosságot, a Lazac-létrát is megnézhetjük. Látogatás Macbeth koronázóhelyén, a Scone Palotában. Szállás Edinburghban.

 

6. nap: Edinburgh
Edinburgh, városnézés az óvárosban: Vár, séta a Royal Mile-on, ahol a Parlament épülete is található, a Skót Whisky Örökség Központ, Camera Obscura, a Holyrood Királyi Palota megtekintése, majd séta a Princes Street-en, Edinburgh központjában, itt áll Walter Scott emlékműve is. Ha az idő engedi, érdemes megnézni a Britannia Királyi Yacht-ot, a Királyi Botanikus Kertet, vagy az Újvárost is. Szállás Edinburgh-ban.

7. nap: Edinburgh, Rosslyn Kápolna, Glenkinchie Whiskygyár
Kirándulás Dél-Skóciába, Rosslyn, a Da Vinci-kód híres kápolnája, a Glenkinchie whisky lepárló és a határvidék apátságromjai, vagy Linlithgow (várrom, Stuart Mária szülőhelye), a Falkirk Kerék és Stirling, majd szállás elfoglalása Glasgowban.

8. nap: Búcsú Skóciától, bérautó leadása a reptéren, elutazás.

 

Szállások az útvonalon: 
• 1 éj Glasgowban
• 1 éj Fort William környékén 
• 1 éj Skye szigeten, vagy a sziget környékén
• 1 éj Inverness környékén
• 2 éj Edinburghban
• 1 éj Glasgowban

 


Megrendelhető utazási időpontja szerint:
január - márciusig: 224.960 Ft/fő
április 1- október 31. (kivéve augusztus): Ára: 287.860 Ft/fő
Augusztus: Ára: 299.470 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 3 * vendégházakban, 7 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel
Bérautó 8 napra
24 órás magyar nyelvű asszisztencia

Külön fizetendő : Repülőjegy.Utazási és stornó biztosítás. 

Külön rendelhető extrák:
Erőssen ajánlott Sky-szigeti kompra elővételben jegyet vásárolni. A szárazföldről a szigetre egy irányba vagy retúrban. Ezt foglalásakor már leadhatja az árát pontosítjuk. Szükség esetén szívesen intézzük, de ezt az alapár nem tartalmazza.
Van lehetőség akár egy vagy több éjszakát kastélyban tölteni. 
Ajánljuk a Historic Scotland Pass vásárlását is hogy a helyszínen már ne kelljen belépőket vásárolnia.

A program kérhető a Glasgow-i szállások helyett Edinburgh-i szállásokkal felár ellenében. Ajánlatunkat kérje irodánktól az info@london-utazas.hu email címen.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.