10 nap Skóciában Sky szigettel

 

highlandrail.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
panzió
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Város: 
Glasgow vagy Edinburgh
Azonosító: 
58/10

 SKÓCIA SKY SZIGET - 10 napos program.

1. nap: Glasgow vagy Edinburgh 
Érkezés Glasgowba vagy Edinburghba , autó felvétele a reptéren, szállás elfoglalása.

2. nap Loch Lomond, Oban, Fort William
Loch Lomond környéke, majd indulás Fort William felé, útközben Inveraray városkában megálló, majd Oban városa, esetleg az Oban whiskygyár bejárása, Fort William-ben hajókázási lehetőség, fókatúrával. Szállás Fort William környékén.

3. nap: Skye sziget
indulás Mallaig-be, útközben a Glenfinnan viadukt és a Harry Potter gőzösvonat, kompátkelés Skye-szigetre. Egy nap a szigeten: gyönyörű természeti képződmények, Portree halászfalucska, Dunvegan Kastély, a McLeod Klán székhelye, szállás Skye szigetén, vagy a sziget környékén.

4. nap: Eilean Donan, Loch Ness, Inverness
Indulás Loch Ness felé, útközben az Eilean Donan kastély, az „Öt Nővér” hegyek. Loch Ness, az Urquhart Vár, hajótúra lehetőség a híres tavon, szállás Inverness környékén.

5. nap: Inverness környéke
A város környékén számtalan programot, látványosságot találhatunk még. Ha Észak-Kelet felé kirándulunk, itt találjuk Európa legnagyobb, ma is működő erődjét, Fort George-ot, ahol még palackorrú delfint is láthatunk az öbölben, ha szerencsénk van. Tovább autózhatunk a tenger északi partján, megállhatunk egy-egy városkában, illetve pihenhetünk, piknikezhetünk a tengerparton. Érdemes felkeresni a Cawdor Kastélyt, amely a 14.század óta a Cawdor család otthona. Ellátogathatunk a Clava Cairns-hez, amely Krisztus előtt 2000-ben kiépült temetkezési hely. Skócia története után érdeklődők számára ajánljuk az Culloden Csatamező felkeresését, ahol megtudhatjuk, hogyan pusztultak a skót klánok egy olyan vesztes csatában, amely mindössze 45 percig tartott, és örökre megváltoztatta a Felföld képét, illetve az itt élők életét. Whisky iránt érdeklődők pedig felkereshetik a Speyside vidékét, ahol whiskygyárak tucatjaiban kóstolhatják meg ezt a nagyszerű italt.

6. nap: Inverness, Blair Kastély, Pitlochry, Scone Palota
Indulás vissza Edinburgh felé Blair Atholl-on és Pitlochryn keresztül, útközben érdemes megnézni a hófehér Blair Kastélyt, Skócia egyik legszebb és leglátogatottabb Kastélyát. Pitlochryban egy egyedülálló látványosságot, a Lazac-létrát is megnézhetjük. Látogatás Macbeth koronázóhelyén, a Scone Palotában. Szállás Perth környékén.

7. nap: Skócia keleti partja
Az ország keleti tengerpartja mentén érdemes északra autózni, és megállni a fantasztikus sziklaszirten a víz fölé magasodó Dunnottar várromnál, majd a brit királyi családhoz kötődő mesés Glamis Kastély következik, ezután pedig St Andrews, a középkori skót katolicizmus és a golf sport otthona a megálló. A városka egyébként gyönyörű egyetemi épületeknek is otthont ad. Este visszatérés a szálláshelyre.

8. nap: Edinburgh
Reggel a Forth-öbök hídjain keresztül utazás Edinburghba, városnézés az óvárosban: Vár, séta a Royal Mile-on, ahol a Parlament épülete is található, a Skót Whisky Örökség Központ, Camera Obscura, a Holyrood Királyi Palota megtekintése, majd séta a Princes Street-en, Edinburgh központjában, itt áll Walter Scott emlékműve is. Ha az idő engedi, érdemes megnézni a Britannia Királyi Yacht-ot, a Királyi Botanikus Kertet, vagy az Újvárost is. Szállás Edinburgh-ban.

9. nap: Edinburgh, Rosslyn Kápolna, Glenkinchie Whiskygyár
Kirándulás Dél-Skóciába, Rosslyn, a Da Vinci-kód híres kápolnája, a Glenkinchie whisky lepárló és a határvidék apátságromjai, vagy Linlithgow (várrom, Stuart Mária szülőhelye), a Falkirk Kerék és Stirling, majd szállás elfoglalása.

10. nap: Búcsú Skóciától, bérautó leadása a reptéren, elutazás.


Szállás: - 9 éjszakára
1 éjszaka Edinburgh vagy Glasgow
1 éjszaka Fort William környékén.
1 éjszaka Skye szigetén, vagy a sziget környékén.
2 éjszaka Inverness környékén
2 éjszaka Perth környékén
2 éjszaka Edinburgh

Részvételi díj: 
Január-március és November,december: 252.300 Ft/fő
Április – október: 360.430.-
Augusztus : 379.780.-
 

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 9 éjszakára reggelivel 3*-os hotel v. vendégházakban, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, Bérautó 10 napra, 24 órás magyar nyelvű asszisztencia.

Nem tartalmazza: repülőjegy, biztosítások, nem kötelező. /Autóra önrész kiegészítő 10 napra  100 gbp., BBP + stornó biztosítás 600 Ft/fő/nap

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.