Nagy skót körút - 8 napos

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Nagy skót körút - 8 napos

hebrides-island-scotland1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
12-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2019-es időpontok is elérhetőek.
Július 12 - 19.: részvételi díj - 349.900 Ft/fő + ill - MEGTELT
Augusztus 16 - 23.:  részvételi díj - 379.900 Ft/fő + ill - MEGTELT 
szeptember 16 - 23.  részvételi díj - 339.900 Ft/fő + ill - MEGTELT!

Járulékos költségek: 

Foglalási díj: 1.500 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 46.900 Ft/fő
Sztornóbiztosítás: 1.5%

 

 
Nagy skót körút

Az utazás a magyar turisztikai kínálatban egyedülálló módon nem csak Skócia középsô részeire korlátozódik, hosszabb tartózkodást biztosít a leglátványosabb tájon, a Felföldön, de útba ejti az Atlanti-óceán partvidékét és szigeteit is, és egy tengeri hajóút után bemutatja az ôsi kultúrák bölcsôjét az Orkney-szigeteket is. A programhoz magas színvonalú, sokrétű idegenvezetés társul zenei műsorral.

Időtartam: 8 nap/7 éjszaka
Utazás: repülővel, az országon belül autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodákban, zuhanyzós, WC-s szobákban
Ellátás: angol reggeli, fakultatív vacsora
Minimum létszám: 18 fő 

Program:

1 nap: Utazás Glasgow-ba közvetlen járattal, érkezés a reggeli órákban. Informatív városnézés Glasgow-ban (Katedrális, Fő tér, egyetem). Ezután megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya, majd a festői környezetben fekvő Lintlithgow palotához vezet utunk, amely Stuart Mária szülőhelye volt. Délután láthatják még a stirlingi várat és a völgyet ahol William Wallace, a "Rettenthetetlen" csatázott. Szállás Glasgow térségében.

2. nap  Megkezdjük az utazást a kietlen és vadregényes Felföldre. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája volt. Továbbhaladás a világ egyik legszebb völgyében, a Glencoe-völgyben Fort William felé. Délután egy másik látványos hegyszoros, a Glen Shiel következik, így jutnak el a Hegylakó című filmből ismert Eilean Donan várkastélyhoz, amely magányosan áll a Loch Duich tóba ékelődve. Ezután átszeljük a Felföld lakatlan, de ünnepélyes vidékét, hogy eljussunk az Inverness környéki szálláshelyre.

3. nap: Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen egyedülálló, ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O'Groats-tól.

4. nap: Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

5. nap: Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

6. nap: St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a királyi család egykori vízi lakhelyéhez, az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yachthoz, amellyel II. Erzsébet és családja évtizedeken keresztül utazott a nemzetközösség távoli országaiba, és jelentős családi eseményeknek, így pl. Károly és Diana nászútjának is színhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Visszatérünk Edinburgh-ba, ahol szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe vagy a botanikus kertbe is. Délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a titokzatos templomos lovagok székhelyéhez, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, gazdagon díszített Rosslyn kápolnához. A program lezárásaként még felkeressük a Világörökséghez tartozó, szép völgyben fekvő New Lanark falut és ipartelepet, mely a vállalkozó-filozófus Owen utópisztikus kísérletének köszönhetően vált híressé. Szállás Glasgow térségében.

8. nap: Kora reggel transzfer a Glasgow-i repülőtérre, hazautazutazás közvetlen járattal.

  

A programok sorrendje felcserélődhet.


2019-es időpontok előfoglalási áron elérhető 2019. március 1-ig. 
Július 12 - 19.: részvételi díj - 349.900 helyett: 321 908 Ft/fő + ill
Augusztus 16 - 23.:  részvételi díj - 379.900 helyett: 349 508 Ft/fő + ill
szeptember 16 - 23.  részvételi díj  339.900 helyett: 312 708 Ft/fő + ill - MEGTELT

2019-es időpontok is elérhetőek.
Július 12 - 19.: részvételi díj - 349.900 Ft/fő + ill
Augusztus 16 - 23.:  részvételi díj - 379.900 Ft/fő + ill
szeptember 16 - 23.  részvételi díj - 339.900 Ft/fő + ill - MEGTELT

Foglalási díj: 1.500 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 46.900 Ft/fő
Egyágyas felár: júliuban: 87.900, augusztusban, 79.900, szeptemberben 67.900 Ft/fő
Sztornóbiztosítás: 1.5%
Félpnaziós felár 6 vacsora: 46.900 Ft/fő (min. 15 fő)
Feladható bőrönd: 25.000 Ft/db / retúr
Belépőjegyek várható ára: kb: 135 GBP

Várhat menetred: 
Budapest (BUD) - Glasgow (GLA) 06:20 08:25
Glasgow (GLA) - Budapest (BUD) 08:55 12:50

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.